No comments yet

Ο Φόβος του Κυρίου [Μέρος Β’] είναι η αρχή της σοφίας – Τι μας διδάσκει η Αγία Γραφή

Τι μας διδάσκει η Αγία Γραφή για τον Φόβο του Κυρίου [Μέρος Β’].
Μάθημα του Γιώργου Ε Μαρκάκη την Κυριακή 4 Δεκ 2022 στο Κέντρο Σαλόμ Αθηνών.
Σύνδεσμος για το Α’ Μέρος – Από θέση ΥΙΟΥ Θεού

—————————
Αποκάλυψη 1:17 … όταν τον είδα, έπεσα κοντά στα πόδια του σαν νεκρός· και έβαλε επάνω μου το δεξί του χέρι, λέγοντας: Μη φοβάσαι·

Γένεση 3:9 Και ο Κύριος ο Θεός κάλεσε τον Αδάμ, και του είπε: Πού είσαι; 10 Κι εκείνος είπε: Άκουσα τη φωνή σου στον παράδεισο, και φοβήθηκα, επειδή είμαι γυμνός· και κρύφτηκα.

Ψαλμός 36:1 Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ τού ασεβή λέει στην καρδιά μου: Δεν υπάρχει φόβος Θεού μπροστά στα μάτια του.

Ιερεμίας 2:19 … γνώρισε, λοιπόν, και δες, ότι [είναι] κακό και πικρό, το ότι εγκατέλειψες τον Κύριο τον Θεό σου, και ο φόβος μου δεν [υπάρχει] μέσα σου, λέει ο Κύριος ο Θεός των δυνάμεων.

Πράξεις 9:31 Πράγματι, λοιπόν, η εκκλησία σε όλη την Ιουδαία και τη Γαλιλαία και τη Σαμάρεια είχε ειρήνη, ενώ οικοδομούνταν και πορευόταν με το φόβο του Κυρίου, και πλήθαινε με την ενθάρρυνση του Αγίου Πνεύματος.

Πράξεις 10:22 Εκείνοι είπαν: «[Ο] Κορνήλιος [ο] εκατόνταρχος, άντρας δίκαιος και φοβούμενος το Θεό… 35 αλλά σε κάθε έθνος όποιος τον φοβάται και εργάζεται δικαιοσύνη είναι δεκτός από αυτόν.

Ρωμαίους 3:18 Δεν υπάρχει φόβος Θεού μπροστά στα μάτια τους.

Ρωμαίους 11:20 Καλώς. Εξαιτίας της απιστίας αποκόπηκαν, κι εσύ έχεις σταθεί εξαιτίας της πίστης. Μην υψηλοφρονείς, αλλά να φοβάσαι.

Β’ Κορινθ 5:11 Επειδή λοιπόν ξέρουμε το φόβο του Κυρίου …

Β’ Κορινθίους 7:1 … ας καθαρίσουμε [τους] εαυτούς μας από κάθε μολυσμό σάρκας και πνεύματος, επιτελώντας αγιοσύνη με φόβο Θεού.

Εφεσίους 5:21 Να υποτάσσεστε ο ένας στον άλλο με φόβο Χριστού.

Φιλιπ 2:12 … με φόβο και τρόμο να κατεργάζεστε τη δική σας σωτηρία.

Κολοσσαείς 3:22 Οι δούλοι, υπακούτε σε όλα στους κατά σάρκα κυρίους [σας], όχι με οφθαλμοδουλεία, ως ανθρωπάρεσκοι, αλλά με απλότητα καρδιάς, ‘φοβούμενοι τὸν κύριον’ [επειδή έχετε φόβο προς τον Κύριο, ή, τον φόβο του Κυρίου, ή, να φοβάστε τον Κύριο].

Α’ Τιμοθέου 5:20 Αυτούς που αμαρτάνουν, έλεγχέ [τους] μπροστά σε όλους, για να έχουν φόβο Θεού και οι υπόλοιποι.

Εβραίους 4:1 Ας φοβηθούμε, λοιπόν, μήπως και, ενώ μένει σε μας η υπόσχεση να μπούμε μέσα στην κατάπαυσή του, φανεί κάποιος από μας ότι [τη] στερήθηκε.

Εβραίους 13:6 ώστε, εμείς, παίρνοντας θάρρος, να λέμε: «Ο Κύριος είναι βοηθός μου, και δεν θα φοβηθώ, τι θα μου κάνει [ο] άνθρωπος».

Α’ Πέτρου 1:15 αλλά, καθώς εκείνος που σας κάλεσε είναι άγιος, έτσι κι εσείς να γίνετε άγιοι σε κάθε διαγωγή· 16 επειδή, είναι γραμμένο: «Άγιοι να είστε, επειδή εγώ είμαι άγιος». 17 Και αν επικαλείστε Πατέρα, αυτόν που κρίνει χωρίς προσωποληψία, σύμφωνα με το έργο τού καθενός, να διάγετε με φόβο τον καιρό τής παροικίας σας·

Αποκάλυψη 11:17 λέγοντας: Σε ευχαριστούμε, Κύριε Θεέ, Παντοκράτορα, ο Ων και ο Ην και ο Ερχόμενος· επειδή, πήρες τη μεγάλη σου δύναμη, και βασίλευσες· 18 και τα έθνη οργίστηκαν, και ήρθε η οργή σου, και ο καιρός των νεκρών, για να κριθούν, και να δώσεις τον μισθό στους δούλους σου, τους προφήτες, και στους αγίους, και σ’ εκείνους που φοβούνται το όνομά σου, τους μικρούς και τους μεγάλους, και να φθείρεις αυτούς που φθείρουν τη γη.

Αποκάλυψη 14:7 και έλεγε με δυνατή φωνή: Φοβηθείτε τον Θεό, και δώστε δόξα σ’ αυτόν, επειδή ήρθε η ώρα τής κρίσης του· και προσκυνήστε αυτόν ο οποίος δημιούργησε τον ουρανό και τη γη και τη θάλασσα και τις πηγές των νερών.

Αποκάλυψη 15:4 Ποιος δεν θα σε φοβηθεί, Κύριε, και δεν θα δοξάσει το όνομά σου; Επειδή, είσαι ο μόνος όσιος· αφού, όλα τα έθνη θάρθουν και θα προσκυνήσουν μπροστά σου· επειδή, οι κρίσεις σου έγιναν φανερές.

Αποκάλυψη 19:4 Και οι 24 πρεσβύτεροι, και τα τέσσερα ζώα, έπεσαν, και προσκύνησαν τον Θεό, που κάθεται επάνω στον θρόνο, λέγοντας: Αμήν· Αλληλούια. 5 Και από τον θρόνο βγήκε μια φωνή, που έλεγε: Αινείτε τον Θεό μας, όλοι οι δούλοι του, κι αυτοί που τον φοβούνται, και οι μικροί και οι μεγάλοι. 6 Και άκουσα σαν φωνή από μεγάλο πλήθος, και σαν φωνή από πολλά νερά, και σαν φωνή από ισχυρές βροντές, που έλεγαν: Αλληλούια, επειδή βασίλευσε ο Κύριος, ο Θεός ο Παντοκράτορας.

Ψαλμός 111:10 [Η] αρχή [τής] σοφίας [είναι ο] φόβος [τού] Κυρίου· όλοι εκείνοι που τις εκτελούν, έχουν καλή σύνεση· η αίνεσή του μένει στον αιώνα.
Παροιμίες 1:7 Αρχή σοφίας [είναι] ο φόβος τού Κυρίου· οι άφρονες καταφρονούν τη σοφία και τη διδασκαλία.
Παροιμίες 9:10 Αρχή σοφίας [είναι] ο φόβος τού Κυρίου· και επίγνωση των αγίων, η φρόνηση. 11 Επειδή, διαμέσου εμού οι ημέρες σου θα πολλαπλασιαστούν, και χρόνια ζωής θα προστεθούν σε σένα.

Post a comment