No comments yet

Ένας προφητικός λόγος για την Εκκλησία και την Ελλάδα, 1 Ιουνίου 2021

Όλο το κείμενο της παρουσίασης είναι διαθέσιμο σε pdf
https://drive.google.com/file/d/1Ju-Qcxmwh7pfC9pZtJz4sZE7dC0r3t3i/view?usp=sharing

Εδώ λίγα λόγια. Πρώτα από την σύζυγο μου, Εύη

Στη διάρκεια της πρωινής μου προσευχής, καθώς έκανα την αφιέρωση του καινούργιου μήνα Ιουνίου στον Κύριο, μου ήλθε η επιθυμία να προσευχηθώ με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Ζήτησα ο Ιούνιος να είναι μήνας καθαρισμού, αγιασμού, διάνοιξης, νίκης και φανέρωσης της θεραπείας!

Τότε μου δόθηκε ο Ψαλμ.18:9 ”και χαμήλωσε τους ουρανούς και κατέβηκε…”!

Αισθάνθηκα στο πνεύμα μου να διακηρύξω επάνω στον Ιούνιο του 2021 ότι είναι μήνας που θα κατέβει ο Κύριος και θα επισκεφθεί την γη Του, και αυτούς που του ανήκουν!

Ένιωσα ότι έπρεπε να διακηρύξω ότι θα είναι ένας μήνας επίσκεψης του Κυρίου για εκδίκηση πάνω στους εχθρούς Του και για ελευθερία των δεσμίων!

Σχόλια και σκέψεις

Ήξερα ότι είναι λόγος Κυρίου, και απάντηση στις προσευχές εκζήτησης που κάναμε τις τελευταίες 4-5 ημέρες και ατομικά και συλλογικά, και με νηστείες.

Από την αρχή του έτους έχω προφητεύσει με διάφορους τρόπους ότι το έτος 2021 είναι «καιρός επισκοπής» του Κυρίου και έχω δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι σημαίνει αυτό και πως εξηγείται βιβλικά.

Όπως είχε συμβεί και το περασμένο έτος 2020, στην περίοδο της Πεντηκοστής άρχισε μια νέα κίνηση του Θεού στην Ελλάδα, που στο επίκεντρο της έχει την ενότητα καρδιάς αδελφών από διάφορες εκκλησίες και δόγματα, με ανυπόκριτη αγάπη και ανιδιοτέλεια.

Αυτή η κίνηση ενότητας που γεννήθηκε στα τέλη Μαΐου και έγιναν τα πρώτα βήματα μέσα στον Ιούνιο 2020, σιγά-σιγά απλώθηκε και μορφώθηκε σε κοινωνία Ποιμένων και Εργατών του Ευαγγελίου που παλαιότερα δεν είχαν σχέσεις μεταξύ τους. Ήταν Κυριακή 31 Μαΐου 2020 που ο Ποιμένας Μέμος Σακελαρίου σε διάρκεια προσευχής είδε σε όραση τον Ιησού επάνω σε ένα λευκό άλογο, που είπε, «βγήκα για να νικήσω».

Όπως πέρυσι, την περίοδο της Πεντηκοστής, και από την αρχή Ιουνίου, ο Κύριος έκανε μια στρατηγική κίνηση που έφερε αλλαγή στο πνευματικό περιβάλλον της Ελλάδας, έτσι και φέτος την ίδια περίοδο είναι ο καιρός για το επόμενο βήμα της ενέργειας του Αγίου Πνεύματος στην Ελλάδα.

Ο Κύριος μας προειδοποιεί ότι πρόκειται να γίνει μια μετάβαση, ένα πέρασμα, σε μια νέα πνευματική περίοδο στην Ελλάδα, που θα είναι σαν πόλεμος.

Α’ Ιωάννου 3:3 «Και καθένας που έχει αυτή την ελπίδα επάνω σ’ αυτόν, αγνίζει τον εαυτό του, όπως εκείνος είναι αγνός». Το κάλεσμα για να αγνίσουμε τον εαυτό μας αυτό τον καιρό είναι συνυφασμένο με την κίνηση του Θεού για εξάπλωση του Ευαγγελίου στην Ελλάδα, αρχίζοντας από «καιρό επισκοπής» πρώτα της Εκκλησίας, και μετά του έθνους.

Β’ Τιμοθέου 2:20 Μάλιστα, μέσα σ’ ένα μεγάλο σπίτι δεν υπάρχουν μονάχα σκεύη χρυσά και ασημένια, αλλά και ξύλινα και πήλινα· και άλλα μεν για [χρήση] τιμητική, άλλα όμως για χρήση όχι τιμητική. 21 Αν, λοιπόν, κάποιος καθαρίσει τον εαυτό του απ’ αυτά, θα είναι σκεύος για τιμητική [χρήση], αγιασμένο, και εύχρηστο στον οικοδεσπότη, ετοιμασμένο για κάθε αγαθό έργο.

Το ότι ο Κύριος έχει ήδη αρχίσει μια νέα κίνηση στην Ελλάδα είναι φανερό. Το ότι έχει ήδη αρχίσει να επισκέπτεται την Εκκλησία Του για να αποδώσει το δίκαιο και να θεμελιώσει τη δική Του Δικαιοσύνη με ευθύτητα κρίσης, είναι επίσης φανερό. Το ότι είμαστε μια νέα γενιά πιστών και Εργατών Ευαγγελίου που κληθήκαμε να διαχειριστούμε αυτή την κίνηση του Θεού είναι εξίσου βέβαιο.

Εκείνο που ακόμη είναι αβέβαιο, είναι το πως θα σταθεί ο κάθε ένας και κάθε μια από εμάς ενώπιον αυτής της επίσκεψης του Κυρίου αυτό τον καιρό, τον Ιούνιο 2021. Θα εξαρτηθεί από το πόσο σοβαρά θα πάρουμε το κάλεσμα για καθαρισμό και εξαγνισμό μέσα από αφιέρωση με πειθαρχεία και εγκράτεια για να πλησιάσουμε στον Θεό και να είμαστε έτοιμοι για χρήση τιμητική σε αυτή τη νέα κίνηση του Αγίου Πνεύματος.

Post a comment