No comments yet

Ιησούς ο Εξαιρετικός Στρατηγός – Διδασκαλία και μήνυμα προφητικό για αυτό τον καιρό

Από τον Γιώργο Εμμ Μαρκάκη, Ποιμένα, 20 Μαρτίου 2021

Ολόκληρο το κείμενο του μαθήματος σε μορφή pdf. Μπορείτε να το δείτε, να το κατεβάσετε, αποθηκεύσετε, τυπώσετε.
https://drive.google.com/file/d/13LuEyUxxErixHBlhVVan72Erm4tJE4Yl/view?usp=sharing

O Ησαΐας λέει τα εξής σημαντικά λόγια:

Ησαΐας 53:5 Αυτός, όμως, τραυματίστηκε για τις παραβάσεις μας· ταλαιπωρήθηκε για τις ανομίες μας· η τιμωρία, που έφερε τη δική μας ειρήνη, ήταν επάνω σ’ αυτόν· και διαμέσου των πληγών του γιατρευτήκαμε εμείς.
6 Όλοι εμείς πλανηθήκαμε σαν πρόβατα· στραφήκαμε κάθε ένας στον δικό του δρόμο· ο Κύριος, όμως, έβαλε επάνω σ’ αυτόν την ανομία όλων μας.

Επίσης είπε:

Ησαΐας 61:1 ΠΝΕΥΜΑ Κυρίου τού Θεού [είναι] επάνω μου· επειδή, ο Κύριος με έχρισε για να ευαγγελίζομαι για να ευαγγελίζομαι στους φτωχούς· με απέστειλε για να γιατρέψω τους συντριμμένους στην καρδιά, να κηρύξω ελευθερία στους αιχμαλώτους, και άνοιγμα δεσμωτηρίου στους δεσμίους· 2 για να κηρύξω χρόνον ευπρόσδεκτο στον Κύριο, και ημέρα εκδίκησης του Θεού μας· για να παρηγορήσω όλους αυτούς που πενθούν·

Αυτά είναι λόγια που θυμίζουν περιβάλλον σύγκρουσης, πολέμου. Γράφτηκαν αιώνες πριν από την γέννηση του Ιησού. Για το τέλος, προφητεύει ο Ιωάννης, που περιγράφει ποιος είναι ο Ιησούς σήμερα:

Αποκάλυψη 19:13 Και ήταν ντυμένος με ιμάτιο βαμμένο σε αίμα· και το όνομά του αποκαλείται: Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. 14 Και τα στρατεύματα, που [ήσαν] στον ουρανό τον ακολουθούσαν επάνω σε λευκά άλογα, ντυμένοι [με] εκλεκτής ποιότητας λινό λευκό και καθαρό.
15 Και από το στόμα του βγαίνει μια κοφτερή ρομφαία, για να χτυπάει μ’ αυτή τα έθνη· κι αυτός θα «τους ποιμάνει με σιδερένια ράβδο»· κι αυτός πατάει τον ληνό τού κρασιού τού θυμού και της οργής τού Θεού, του Παντοκράτορα. 16 Κι επάνω στο ιμάτιο κι επάνω στον μηρό του έχει γραμμένο το όνομα, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΩΝ.

Πάλι περιβάλλον σύγκρουσης και πολέμου.

Α’ Ιωάννου 3:8 «Γι’ αυτό φανερώθηκε ο Υιός τού Θεού, για να καταστρέψει τα έργα τού διαβόλου».

Ο Ιησούς επιβεβαιώνει ότι ο ερχομός Του στη γη δεν ήταν για να γίνει ένας θρησκευτικός ηγέτης, ή αντικείμενο ρομαντικής θεολογίας περί Αγάπης, ή για να παίζει τον ρόλο του καλού Χριστούλη στην αγκαλιά της μαμάς.

Λουκά 12:49 Φωτιά ήρθα να βάλω στη γη· και τι θέλω, αν έχει ήδη ανάψει;

Ο Ιησούς ήλθε για να συγκρουστεί με τις δυνάμεις του Σκότους και να καταστρέψει τα έργα του διαβόλου:

Λουκάς 10:18 Και τους είπε: Έβλεπα τον σατανά που έπεσε από τον ουρανό σαν αστραπή. 19 Δέστε, σας δίνω εξουσία στο να πατάτε επάνω σε φίδια και σκορπιούς, κι επάνω σε όλη τη δύναμη του εχθρού· και τίποτε δεν θα σας βλάψει.

Τα λόγια του Ιησού «Σας δίνω εξουσία επάνω σε όλη τη δύναμη του εχθρού» – γλώσσα σύγκρουσης και πολέμου!

Στο 11:2 ο Ησαΐας προφήτευσε ότι το Πνεύμα του Κυρίου θα ήταν επάνω στον Ιησού για να του μεταδώσει τα 6 χαρακτηριστικά της θείας φύσης.

«το πνεύμα τού Κυρίου θα αναπαυθεί επάνω του, πνεύμα σοφίας και σύνεσης, πνεύμα βουλής και δύναμης, πνεύμα γνώσης και φόβου τού Κυρίου».

Σοφία-Σύνεση, Βουλή (στρατηγική)-Δύναμη, Γνώση (επίγνωση)-Φόβο Θεού

Η αρχική Εβραϊκή λέξη ‘etsah’ που μεταφράστηκε «Βουλή», σύμφωνα με την ‘NET’ (New English Translation) αποδίδεται επίσης και ως «στρατηγική».

Καθώς ζευγαρώνει με την λέξη «δύναμη» (κράτος, ισχύς), είναι φανερό ότι αυτό το χαρακτηριστικό του Κυρίου στο οποίο αναφέρεται ο Ησαΐας έχει να κάνει με ένα Στρατηγό που εκπονεί στρατηγική για εκστρατεία πολέμου από την οποία προέρχεται η ισχύς και το κράτος του.

Αυτό φέρνει στην μνήμη τα λόγια του Ησαΐα για εξουσία, στο 9:6:

«Επειδή, παιδί γεννήθηκε σε μας, γιος δόθηκε σε μας· και η εξουσία θα είναι επάνω στον ώμο του· και το όνομά του θα αποκληθεί: Θαυμαστός, Σύμβουλος, Ισχυρός Θεός, Πατέρας τού Μέλλοντα Αιώνα, Άρχοντας Ειρήνης»

Το μέρος του εδαφίου όπου έχει διαφορά και ενδιαφέρον αυτή η απόδοση είναι το «Dominion was on his shoulders and he called his name: Extraordinary Strategist». Στα ελληνικά, «Η κυριαρχία (ή εξουσία) ήταν στους ώμους του και ονομάστηκε Εξαιρετικός Στρατηγός».

Αυτή η απόδοση συμπίπτει με την αποκάλυψη (ή, παρουσίαση) που προσφέρει στο σύνολο της η Αγία Γραφή για την φύση του Χριστού, που είναι ο Βασιλέας ενός Βασιλείου που έρχεται να κατακτήσει όλα τα βασίλεια του κόσμου, και να εδραιώσει την κυριαρχία του Θεού. Είναι επίσης σε ευθυγράμμιση με την φύση του Ιησού που φανερώνει ο τύπος του Ιησού Ναυή, του κατακτητή Βασιλέα που ήταν η έκφραση του Λέοντα της Φυλής του Ιούδα και τύπος του Ιησού Χριστού, όπως και ο Βασιλέας Δαυίδ.

Post a comment