No comments yet

ΑΓΑΠΗ αντί για ΜΙΣΟΣ, ΚΑΚΙΑ, ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ στο 2021

Από Γιώργο Εμμ Μαρκάκη, Ποιμένα του Κέντρου Σαλόμ Αθηνών, 13 Ιαν. 2021

Σήμερα το πρωί ξύπνησα κάνοντας την μετάβαση από μια «όραση της νύχτας». Δεν ήταν ακριβώς όνειρο, αλλά μια ζωντανή εμπειρία, την οποία έζησα όπως και στην φυσική διάσταση αυτού του κόσμου.

Προφανώς η εμπειρία ήταν εν πνεύματι, δηλαδή την έζησα στην πνευματική διάσταση όπου ήμουν παρών με το πνεύμα μου, και δεν ήταν απλά ένα όνειρο. Σε εκείνη την εμπειρία, συνομιλούσα με κάποιον, και ενόσω ήμουν εκεί μαζί του είχα πλήρη συναίσθηση όσων άκουγα και έβλεπα.

Όμως καθώς πέρασα στην φυσική διάσταση ξυπνώντας, ξαφνικά κατάλαβα ότι μόλις είχαν διαγραφεί οι περισσότερες λεπτομέρειες από την μνήμη μου. Μάλιστα ένιωσα πολύ παράξενα επειδή γνώριζα ότι μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν είχα πλήρη συναίσθηση, συνείδηση και γνώση όλων όσων συνομιλούσα με αυτό το πρόσωπο, που πλέον είχα ξεχάσει και πως έμοιαζε. Μου είχε μείνει μόνον η ανάμνηση μιας θολής παρουσίας και πολύ λίγα από τα λόγια που μου είχε μιλήσει.

Ο λόγος που μπαίνω σε τέτοιες λεπτομέρειες στην περιγραφή του τι μου συνέβη, είναι για να δώσω έμφαση στην σημαντικότητα του μηνύματος που έλαβα μέσα από εκείνη την συνάντηση με αυτό το πρόσωπο από την άλλη διάσταση του πνεύματος, ενόσω το σώμα μου βρισκόταν σε ύπνο.

Ενόσω ήμουν μέσα σε εκείνη την εν πνεύματι συνάντηση, είχα την γνώση ότι το πρόσωπο που μου μιλούσε ήταν αξιόπιστο, που ήξερε τι έλεγε. Υπήρχε η αίσθηση ότι κατείχε κάποιο αξίωμα και μιλούσε από θέση εξουσίας.

Όταν ξύπνησα, από την συνομιλία που είχα μαζί του, μου είχε μείνει μονάχα η ανάμνηση του μηνύματος που καταλαβαίνω ότι έχω την ευθύνη να μεταδώσω, το οποίο κάνω τώρα. Με πληροφόρησε ότι μέσα σε αυτό το έτος 2021 θα υπάρχει μεγάλη έξαρση μίσους, θυμού, κακίας και βίας.

Μου έμεινε επίσης η αίσθηση ότι θα υπάρχουν ιδιαίτερες φανερώσεις αυτού του είδους μέσα από συγκεκριμένες θρησκευτικές ομάδες που γενικά έχουν σαν αρχή την χρήση της βίας, την οργανωμένη έξαρση οργής, που μυούν τα μέλη της θρησκείας τους σε μίσος και κακία, υποκινώντας και κινητοποιώντας σε ενέργειες τρομοκρατίας και θανάτου.

Από όσο θυμάμαι, όταν συνομιλούσα με αυτό το πρόσωπο, που έδειξε κατά τόπους σε κάποια μέρη του πλανήτη να γίνονται βίαιες εξεγέρσεις μίσους με στόχο την εξόντωση αυτών που θεωρούν εχθρούς τους. Θυμάμαι να βλέπω γεγονότα από το μέλλον σα να γινόντουσαν ήδη εκείνη την ώρα.

Επίσης θυμάμαι πως ανταποκρίθηκα όταν τα είδα όλα αυτά. Είπα, επομένως πρέπει να κάνω ένα μήνυμα στο οποίο να διακηρύττω ότι εφόσον αυτό το έτος 2021 έχει γίνει στόχος να είναι έτος μίσους, κακίας, θυμού, οργής, βίας και θανάτου, τότε εμείς πρέπει να το διακηρύξουμε σαν ένα έτος αγάπης, συμπόνοιας, συγχώρησης, όπου ευλογούμε αυτούς που μας μισούν και προσευχόμαστε γι’ αυτούς.

Είναι έτος στο οποίο καλούμαστε να κάνουμε φανερό το Φως του Θεού που είναι μέσα μας, μέσα από τις επιλογές μας, τις προσευχές μας, τα λόγια και τα έργα μας, χωρίς να ανταποδίδουμε κακό για κακό, αλλά η ανταπόκριση μας στο μίσος, την κακία, τον θυμό και την βία να είναι η ευλογία και η προσευχή να δώσει ο Θεός χάρη, και να μην τους καταλογίσει το κακό που κάνουν, αλλά να τους δώσει πνεύμα μετάνοιας ώστε να ξεφύγουν από την αιώνια καταδίκη.

Φιλιππησίους 2:15 για να γίνεστε άμεμπτοι και ακέραιοι, παιδιά τού Θεού, χωρίς ψεγάδι, μέσα σε μια γενεά στρεβλή και διεστραμμένη· ανάμεσα στους οποίους λάμπετε σαν φωστήρες μέσα στον κόσμο, 16 κρατώντας τον λόγο τής ζωής, για καύχημά μου στην ημέρα τού Χριστού, ότι δεν έτρεξα μάταια ούτε μάταια κοπίασα.

Ρωμαίους 12:17 Σε κανέναν μη ανταποδίδετε κακό αντί κακού· προνοείτε τα καλά μπροστά σε όλους τούς ανθρώπους. 18 Αν είναι δυνατόν, όσον αφορά το δικό σας μέρος, ειρηνεύετε με όλους τούς ανθρώπους.

Ματθαίου 5:43 Ακούσατε ότι ειπώθηκε: «Θα αγαπάς τον πλησίον σου», και θα μισείς τον εχθρό σου. 44 Εγώ, όμως, σας λέω: Να αγαπάτε τούς εχθρούς σας, να ευλογείτε εκείνους που σας καταρώνται, να ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, και να προσεύχεστε για εκείνους που σας βλάπτουν και σας κατατρέχουν· 45 για να γίνετε γιοι τού Πατέρα σας που [είναι] στους ουρανούς, επειδή αυτός ανατέλλει τον ήλιο του επάνω σε πονηρούς και αγαθούς, και βρέχει επάνω σε δικαίους και αδίκους. 46 Επειδή, αν αγαπήσετε αυτούς που σας αγαπούν, ποιον μισθό έχετε; Και οι τελώνες δεν κάνουν το ίδιο; 47 Και αν χαιρετήσετε μονάχα τους αδελφούς σας, τι περισσότερο κάνετε; Και οι τελώνες δεν κάνουν έτσι; 48 Να είστε, λοιπόν, εσείς τέλειοι, όπως ο Πατέρας σας, που [είναι] στους ουρανούς, είναι τέλειος.

Post a comment