No comments yet

«…έχοντας φορεμένα τα υποδήματα στα πόδια με την ετοιμασία τού ευαγγελίου τής ειρήνης…»

Είμαστε σε καιρό «πονηρής ημέρας», όπου είναι σα να γίνεται πόλεμος στα επουράνια που φανερώνεται στα επίγεια με κάθε μορφής ακαταστασία και προβλήματα σχέσεων, υγείας, και οικονομικών στον καθημερινό μας βίο.

Πως μπορούμε να σταθούμε σταθερά με τέτοιο τρόπο που τα πόδια μας να στηρίζονται στη βάση της ΕΙΡΗΝΗΣ του Θεού, ώστε καμία ενέργεια του εχθρού να μην μπορεί να μας μετακινήσει και να μας κάνει να πέσουμε;

Εφεσίους 6:14 Σταθείτε, λοιπόν, περιζωσμένοι την οσφύ σας με αλήθεια, και ντυμένοι τον θώρακα της δικαιοσύνης, 15 και έχοντας φορεμένα τα υποδήματα στα πόδια με την ετοιμασία τού ευαγγελίου τής ειρήνης· 16 πάνω δε απ’ όλα, πάρτε στα χέρια σας την ασπίδα τής πίστης, με την οποία θα μπορέσετε να σβήσετε όλα τα πυρωμένα βέλη τού πονηρού· 17 και πάρτε τήν περικεφαλαία τής σωτηρίας, και τη μάχαιρα του Πνεύματος, που είναι ο λόγος τού Θεού· 18 προσευχόμενοι σε κάθε καιρό, με κάθε προσευχή και δέηση εν Πνεύματι, και αγρυπνώντας σ’ αυτό τούτο με κάθε προσκαρτέρηση και δέηση για όλους τούς αγίους.

Για να μπορέσει ο Γεδεών να επιτεθεί στους καταπιεστές του λαού του Θεού, έπρεπε πρώτα να συναντηθεί με τον ΕΛ ΣΑΛΟΜ, τον Κύριο που είναι ΕΙΡΗΝΗ.

Κριτές 6:22 Και ο Γεδεών βλέποντας ότι ήταν άγγελος του Κυρίου, ο Γεδεών είπε: Αλλοίμονο, Κύριε Θεέ! Επειδή, είδα τον άγγελο του Κυρίου πρόσωπο με πρόσωπο. 23 Και ο Κύριος του είπε: Ειρήνη σε σένα· μη φοβάσαι· δεν θα πεθάνεις. 24 Και ο Γεδεών οικοδόμησε εκεί θυσιαστήριο στον Κύριο, και το ονόμασε Ιεοβά-σαλώμ· βρίσκεται μέχρι αυτή την ημέρα στην Οφρά των Αβί-εζεριτών.

Προτού αποστείλει ο Ιησούς τους μαθητές Του στον πόλεμο της εξάπλωσης του Ευαγγελίου της Βασιλείας του Θεού, τους μετέδωσε την Ειρήνη του Θεού – που ήταν η πρώτη ενέργεια του Ιησού μετά την Ανάσταση Του εκ νεκρών.

Ιωάννου 20:19 Το βράδυ, λοιπόν, εκείνης τής ημέρας, την πρώτη ημέρα τής εβδομάδας, ενώ οι θύρες ήσαν κλεισμένες, όπου ήσαν συγκεντρωμένοι οι μαθητές εξαιτίας τού φόβου των Ιουδαίων, ο Ιησούς ήρθε, και στάθηκε στο μέσον, και τους λέει: Ειρήνη σε σας. 20 Και όταν το είπε αυτό, τους έδειξε τα χέρια και την πλευρά του. Χάρηκαν, λοιπόν, οι μαθητές που είδαν τον Κύριο. 21 Και ξανά ο Ιησούς είπε σ’ αυτούς: Ειρήνη σε σας· όπως με απέστειλε ο Πατέρας, και εγώ αποστέλλω εσάς. 22 Και μόλις το είπε αυτό, φύσηξε προς [αυτούς], και τους λέει: Λάβετε Πνεύμα Άγιο.

Πόσο σημαντικό είναι να μεταφέρουμε την Ειρήνη του Θεού όπου πηγαίνουμε, και ιδιαίτερα εάν πηγαίνουμε για το έργο του Ευαγγελίου; Ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του όταν τους απέστειλε στο έργο:

Ματθαίου 10:11 Και μέσα σε όποια πόλη ή κωμόπολη μπείτε, εξετάστε ποιος είναι άξιος μέσα σ’ αυτή, και εκεί να μείνετε μέχρις ότου φύγετε. 12 Και μπαίνοντας μέσα στο σπίτι, χαιρετήστε το. 13 Και αν μεν το σπίτι είναι άξιο, η ειρήνη σας ας έρθει επάνω του· αλλά, αν δεν είναι άξιο, η ειρήνη σας ας επιστρέψει σε σας.

Post a comment