No comments yet

7ήμερη αφιέρωση με νηστεία & προσευχή για την Ελλάδα

Σε αυτό το βιντεο-μήνυμα μιλάμε για το κάλεσμα σε 7ήμερη αφιέρωση με νηστεία και προσευχή, εξηγώντας το κάλεσμα του Θεού μέσα από το Λευιτικό κεφ. 15, το οποίο έφερε στην προσοχή μου, και το επιβεβαίωσε μέσα από ένα αδελφό και φίλο, τον Χάρη Γαντέ.

Λευιτικό 15:1 ΚΑΙ ο Κύριος μίλησε στον Μωυσή και στον Ααρών, έγοντας: 2 Μιλήστε στους γιους Ισραήλ, και πείτε τους: Αν κάποιος άνθρωπος έχει ρεύση από το σώμα του, [εξαιτίας] της ρεύσης του είναι ακάθαρτος.

Εδώ ο Κύριος μιλά για την Ελλάδα που έχει πνευματικές ακαθαρσίες, με αποτέλεσμα η «ρεύση» να είναι οι φανερώσεις του Σκότους που υπάρχει στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. Μέσα από αυτό το «υπόδειγμα» μας καλεί να βάλουμε σε εφαρμογή την πνευματική αρχή περί καθαρισμού, μέσα από ιερατική έντευξη υπέρ της χώρας.

Δηλαδή, εμείς, οι εν Χριστώ ιερείς του Κυρίου, παίρνουμε τη θέση του «ασθενούς» ενώπιον του Κυρίου ωσάν να ήμασταν οι ίδιοι οι ασθενείς, και ενεργούμε ιερατικά, δηλαδή εντυγχάνουμε υπέρ της χώρας, καθώς «καθαριζόμαστε» από την «ρεύση» για 7 ημέρες, σύμφωνα με το υπόδειγμα της Αγίας Γραφής, μέσα από το Νόμο του Θεού που μας εξηγεί τις πνευματικές αρχές της ιεροσύνης. Προσπερνάμε τα εδάφια 2 έως 12 που μπορείτε να διαβάσετε μόνοι σας, και πάμε στο θέμα:

Λευιτικό 15:13 Και αφού καθαριστεί από τη ρεύση του, εκείνος που έχει τη ρεύση, τότε θα αριθμήσει μόνος του επτά ημέρες για τον καθαρισμό του· και θα πλύνει τα ιμάτιά του, και θα λούσει το σώμα του με τρεχούμενο νερό, και θα είναι καθαρός.
14 Και την όγδοη ημέρα θα πάρει για τον εαυτό του δύο τρυγόνια ή δύο νεοσσούς περιστεριών και θάρθει μπροστά στον Κύριο, στη θύρα τής σκηνής τού μαρτυρίου, και θα τα δώσει στον ιερέα·
15 και ο ιερέας θα τα προσφέρει, το ένα μεν για προσφορά περί αμαρτίας, το άλλο δε για ολοκαύτωμα· και ο ιερέας θα κάνει εξιλέωση γι’ αυτόν μπροστά στον Κύριο, για τη ρεύση του.

Αυτός ο «ιερέας» είμαστε εμείς, οι εν Χριστώ υιοί Θεού, το Βασίλειο Ιεράτευμα του Ιησού Χριστού επάνω στη Γη. Δεν εφαρμόζουμε το Νόμο κυριολεκτικά όπως οι Λευίτες ιερείς, αλλά εμείς σαν ιερείς της τάξης Μελχισεδέκ (δηλ. του Ιησού Χριστού), ιερουργούμε ενώπιον του Κυρίου με «θυσίες πνευματικές».

— «θα αριθμήσει μόνος του επτά ημέρες για τον καθαρισμό του»:
Οι 7 ημέρες τις οποίες μας υπέδειξε το Άγιο Πνεύμα είναι 1-7 Ιουλίου 2020, όπου θεωρούμε τους εαυτούς μας σαν «ακάθαρτους με ρεύση», παίρνοντας ιερατικά τη θέση του «ασθενούς» που είναι η Ελλάδα. Αυτό ονομάζεται «έντευξη» στην Αγία Γραφή. Κάποιοι το έχουν μεταφράσει «μεσιτική προσευχή». Εγώ προτιμώ την βιβλική λέξη, μια και ούτε η «μεσιτική προσευχή» κάνει νόημα στην καθημερινή Ελληνική γλώσσα, όπως δεν κάνει νόημα και η «έντευξη». Εμείς όμως καλούμαστε να μαθαίνουμε το λεξιλόγιο και τις έννοιες της Αγίας Γραφής, που εκφράζουν τις αλήθειες της Βασιλείας των Ουρανών.

— «την όγδοη ημέρα θα πάρει για τον εαυτό του δύο τρυγόνια ή δύο νεοσσούς περιστεριών και θάρθει μπροστά στον Κύριο»:
Η 8η ημέρα είναι η Τετάρτη 8 Ιουλίου, που καλούμαστε να έλθουμε μπροστά στον Κύριο με προσευχή, αλλά και με συνάθροιση προσευχής όπου είναι εφικτό. Τα «δώρα» μας δεν είναι τρυγόνια ή περιστέρια, αλλά «θυσίες ειρηνικές» που είναι η αίνεση μας, δηλαδή τα τραγούδια μας, η δοξολογία μας, η ευχαριστία μας και η διακήρυξη του καθαρισμού και της ελευθερίας μας από την πνευματική ακαθαρσία.

Όσοι περισσότεροι «ιερείς του Κυρίου» εντυγχάνουν ιερατικά υπέρ της χώρας μας, τόσο μεγαλύτερη ισχύ έχουν οι «θυσίες» μας και οι προσευχές μας για να αλλάξουν την πνευματική ατμόσφαιρα της Ελλάδας.

Αυτό το κάλεσμα το κοινοποιήσαμε μετά από όνειρο που έδειξε ο Κύριος σε αδελφή εν Χριστώ που έχει καρδιά προσευχής και εντεύξεων. Είναι για 7ήμερη αφιέρωση με νηστεία και προσευχή για την Ελλάδα, από Τετάρτη 1 έως Τρίτη 7 Ιουλίου, με ολοκλήρωση της αφιέρωσης την 8η ημέρα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020.

Στο όνειρο, η αδελφή που είναι δώρο Θεού και ανήκει στην πνευματική οικογένεια του Κέντρου Σαλόμ Αθηνών, και προτίμησε να μείνει ανώνυμη, είδε τον Κύριο να τραγουδά επάνω στην Ελλάδα, με τρία τραγούδια με τα οποία έβγαζε από μέσα Του την θλίψη Του.

Η αδελφή ακόμη τονίζει το πόσο σημαντικό είναι το να νιώσουμε την αγάπη του Χριστού για την Ελλάδα, και να προσευχόμαστε με την δική Του αγάπη και πόθο για την σωτηρία της. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας πνεύματος μεταξύ των αδελφών και την καθαρότητα, που ο Κύριος επιθυμεί για το Σώμα Του.

Ένα τελευταίο σημαντικό σημείο αυτών που έδειξε ο Κύριος, έχει να κάνει με το να σηκωθεί μια νέα γενιά Χριστιανών. Τέλος, την οδήγησε στον Ψαλμό 51 σαν προσευχή για την Ελλάδα.

Ψαλμός 51:1 ΕΛΕΗΣΕ με, ω Θεέ, σύμφωνα με το μεγάλο σου έλεος· σύμφωνα με το πλήθος των οικτιρμών σου, εξάλειψε τα ανομήματά μου. 2 Πλύνε με περισσότερο και περισσότερο από την ανομία μου, και από την αμαρτία μου καθάρισέ με.
3 Επειδή, τα ανομήματά μου εγώ γνωρίζω, και η αμαρτία μου [είναι] μπροστά μου συνεχώς. 4 Σε σένα, σε σένα μονάχα αμάρτησα, και έπραξα μπροστά σου το πονηρό· για να δικαιωθείς στα λόγια σου, [και] να είσαι άμεμπτος στις κρίσεις σου.

Post a comment