No comments yet

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – καιρός για ΠΡΟΣΕΥΧΗ, τον ΛΟΓΟ, και ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – καιρός για ΠΡΟΣΕΥΧΗ, τον ΛΟΓΟ, και ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ!
Το κείμενο μπορούμε να δούμε, αποθηκεύσουμε, και να μοιραστούμε με άλλους σε μορφή pdf:
https://drive.google.com/file/d/14r2nvMNZapHstNZZgyU5enkAtwuZUKae/view?usp=drive_link

Τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία για όσους είμαστε πιστοί στον Θεό διαμέσου του Ιησού Χριστού, και επιθυμούμε να δούμε το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού να εξαπλώνεται μέσα από κάθε περίσταση.

Τα Χριστούγεννα είναι ευκαιρία να υψώνουμε προσευχές προς τον Κύριο, και να μελετούμε και να διακηρύττουμε τον Λόγο του Θεού. Οι προσευχές μας, και ο Λόγος του Θεού μέσα από μελέτη και διακήρυξη, είναι δύο ισχυρά «εργαλεία» που έχουμε σαν πιστοί στον Θεό διαμέσου του Υιού Του Ιησού, που είναι ο Χριστός του Θεού.

Όταν μεταχειριζόμαστε με συνέπεια αυτά τα δύο «εργαλεία» της προσευχής και του Λόγου με στόχο τη Δόξα του Θεού και την ευλογία και σωτηρία των ανθρώπων, τότε απελευθερώνεται η Δύναμη του Θεού για να εργαστεί στον κόσμο ώστε να ελκύσει κάθε ψυχή που φοβάται τον Θεό και ζητά την Αλήθεια.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν περιορίζεται από το ιστορικό γεγονός ότι η Εορτή που θεσπίστηκε στη Ρώμη το 354 μ.Χ. δεν ήταν ούτε αρχικά θεσπισμένη από τον Λόγο του Θεού, ούτε και είχε βιβλικές ρίζες, αλλά παγανιστικές.

Αυτό είναι επειδή η 25η Δεκεμβρίου ήταν για τη Ρώμη η κεντρική εορτή των Σατουρναλίων και της γέννησης του «αήττητου ηλίου», η γνωστή ως «Dies Natalis Invicti Solis» δηλαδή Ημέρα Γέννησης του Ανίκητου Ήλιου που αργότερα ταυτίστηκε με τον εορτασμό του θεού Μίθρα.

Όμως τίποτε από όλα αυτά δεν περιορίζει ούτε τις προσευχές μας, ούτε την Αλήθεια και Δύναμη του Λόγου του Θεού σχετικά με την γέννηση του Ιησού δια του Αγίου Πνεύματος, μέσα από την Μαρία που ήταν παρθένα, αρραβωνιαστικιά του Ιωσήφ.

Μήνυμα από τον Γιώργο Ε Μαρκάκη την Κυριακή 24 Δεκεμβ. 2023 στη Συνάντηση Κοινωνίας & Προσευχής (διαδικτυακή συνάθροιση) με βάση τα παρακάτω λόγια της Αγίας Γραφής, όπου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην υπερφυσική δύναμη του Θεού και στο κάλεσμα για προσκύνηση του Υιού του Θεού που γεννήθηκε με μορφή ανθρώπου, που ήλθε στη Γη σαν το Φως, για να άρει την αμαρτία του κόσμου:

Κατά Ματθαίον 2:1 ΚΑΙ όταν ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ τής Ιουδαίας, κατά τις ημέρες τού βασιλιά Ηρώδη, ξάφνου, ήρθαν στα Ιεροσόλυμα [μερικοί] μάγοι από ανατολάς, λέγοντας: 2 Πού είναι αυτός που γεννήθηκε, ο βασιλιάς των Ιουδαίων; Επειδή, είδαμε το αστέρι του στην ανατολή, και ήρθαμε για να τον προσκυνήσουμε. 3 Και καθώς ο βασιλιάς Ηρώδης [το] άκουσε, ταράχτηκε, και μαζί του ολόκληρη η Ιερουσαλήμ, 4 και αφού συγκέντρωσε όλους τούς αρχιερείς και τους γραμματείς τού λαού, ρωτούσε να μάθει απ’ αυτούς, πού γεννιέται ο Χριστός.
5 Και εκείνοι τού είπαν: Στη Βηθλεέμ τής Ιουδαίας· επειδή, έτσι είναι γραμμένο διαμέσου τού προφήτη: 6 «Και εσύ Βηθλεέμ, γη τού Ιούδα, δεν είσαι καθόλου ελάχιστη ανάμεσα στους ηγεμόνες τού Ιούδα· επειδή, από σένα θα βγει ένας ηγέτης, που θα ποιμάνει τον λαό μου τον Ισραήλ».
7 Τότε, ο Ηρώδης, αφού κάλεσε κρυφά τούς μάγους, εξακρίβωσε απ’ αυτούς τον καιρό που φάνηκε το αστέρι· 8 και καθώς τους έστειλε στη Βηθλεέμ, είπε: Αφού πάτε, εξετάστε ακριβώς για το παιδί· και όταν το βρείτε, αναγγείλατε [το] και σε μένα, για νάρθω και εγώ να το προσκυνήσω.
9 Και εκείνοι, αφού άκουσαν τον βασιλιά, αναχώρησαν, και ξάφνου, το αστέρι, που είχαν δει στην ανατολή, προπορευόταν απ’ αυτούς, μέχρις ότου, φτάνοντας, στάθηκε επάνω εκεί όπου ήταν το παιδί.
10 Και καθώς είδαν το αστέρι, χάρηκαν με χαρά υπερβολικά μεγάλη. 11 Και όταν ήρθαν στο σπίτι, είδαν το παιδί μαζί με τη Μαρία, τη μητέρα του, και πέφτοντας κάτω το προσκύνησαν, και ανοίγοντας τους θησαυρούς τους, του πρόσφεραν δώρα, χρυσάφι και λιβάνι και σμύρνα.
12 Και επειδή τους αποκαλύφθηκε από τον Θεό σε όνειρο να μη επιστρέψουν στον Ηρώδη, αναχώρησαν στη χώρα τους από άλλον δρόμο.
13 Και όταν αναχώρησαν, ξάφνου, ένας άγγελος του Κυρίου φαίνεται σε όνειρο στον Ιωσήφ, λέγοντας: Αφού σηκωθείς, πάρε το παιδί και τη μητέρα του, και φεύγε στην Αίγυπτο· και να είσαι εκεί μέχρις ότου σου πω· επειδή, ο Ηρώδης πρόκειται να ζητήσει το παιδί, για να το θανατώσει.
14 Και εκείνος, αφού σηκώθηκε, πήρε, μέσα στη νύχτα, το παιδί και τη μητέρα του, και αναχώρησαν στην Αίγυπτο· 15 και ήταν εκεί μέχρι τον θάνατο του Ηρώδη· για να εκπληρωθεί αυτό που ειπώθηκε από τον Κύριο διαμέσου τού προφήτη, λέγοντας: «Από την Αίγυπτο κάλεσα τον γιο μου».

Post a comment