No comments yet

Άρτος ζωής Μέρος 2 Κάλεσμα Κυρίου για καθημερινή τροφή με το Λόγο

Άρτος ζωής Μέρος 2 Κάλεσμα Κυρίου για καθημερινή τροφή με το Λόγο.
—————————-
Μάθημα του Γιώργου Ε Μαρκάκη διαθέσιμο σε 2 βίντεο. Αυτό είναι το Μέρος 2 που είναι ένα είδος προφητικού λόγου. Είναι κάλεσμα του Θεού για μια νέα αρχή με την έναρξη του νέου έτους για καθημερινή μελέτη του Λόγου, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωινή μελέτη και προσευχή.
—————————-
Το Μέρος 1 είναι το κυρίως μάθημα. Μπορείτε να το δείτε:
Το «μάννα εξ ουρανού» είναι ο Άρτος της Ζωής – Μέρος 1

————————
Το πλήρες μάθημα σε κείμενο pdf:
https://drive.google.com/file/d/1iwA5z023hPOCANEYScGsJ6kKSjmgPhkg/view?usp=share_link
—————————–
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6943657990
—————————–
Σημειώσεις από αυτό το μάθημα:

Το «μάννα» χρειάζεται καθημερινό «μάζεμα» (το «πρωί») – πρόσκληση τώρα!

Έξοδος 16:14 Και αφού το στρώμα της δρόσου ανέβηκε, να, επάνω στο πρόσωπο της ερήμου [ήταν] κάτι λεπτό, στρογγυλό, λεπτό σαν πάχνη επάνω στη γη. 15 Και όταν οι γιοι Ισραήλ [το] είδαν, είπαν αναμεταξύ τους: Τι [είναι] αυτό; [δηλ. στα Εβραϊκά «μάννα»;] Επειδή, δεν ήξεραν τι ήταν. Και ο Μωυσής τούς είπε: Αυτό είναι το ψωμί, που ο Κύριος σας δίνει για να φάτε·

16 αυτός [είναι] ο λόγος που ο Κύριος πρόσταξε: Μαζέψτε κάθε ένας απ’ αυτό όσο χρειάζεται για να φάει, ένα γομόρ κατ’ άτομο, σύμφωνα με τον αριθμό των ψυχών σας· πάρτε ο καθένας για τους ομοσκήνους του.

17 Έτσι και έκαναν οι γιοι Ισραήλ, και μάζεψαν άλλος πολύ και άλλος λίγο. 18 Και όταν μέτρησαν με το γομόρ, όποιος είχε μαζέψει πολύ, δεν έπαιρνε περισσότερο· και όποιος είχε μαζέψει λίγο, δεν έπαιρνε λιγότερο· κάθε ένας έπαιρνε όσο χρειαζόταν σ’ αυτόν για τροφή.

19 Και ο Μωυσής τούς είπε: Ας μη αφήνει κανένας υπόλοιπο απ’ αυτό μέχρι το πρωί. 20 Όμως, δεν υπάκουσαν στον Μωυσή· αλλά, μερικοί άφησαν υπόλοιπο απ’ αυτό μέχρι το πρωί, και γέννησε σκουλήκια, και βρώμησε· και ο Μωυσής θύμωσε εναντίον τους. 21 Και το μάζευαν κάθε ημέρα το πρωί, κάθε ένας όσο χρειαζόταν για τροφή του· και όταν ο ήλιος θέρμαινε διαλυόταν.

Άραγε αυτά είναι μόνο ιστορικά γεγονότα, ή μήπως έχει αυτός ο Λόγος μέσα του ένα κάλεσμα του Θεού για εμάς σήμερα που το ακούμε; Μήπως είναι και προφητικός λόγος που μεταφέρει σε μας τη ζωντανή πρόσκληση του Κυρίου να «μαζεύουμε» και εμείς το «μάννα» από τον ουρανό καθημερινά και μάλιστα το πρωί προτού ζεστάνει ο ήλιος;

Μήπως υπάρχουν και εμπειρίες πιστών που δείχνουν ότι κατά τις πρωινές ώρες είναι πιο εύκολο να κατανοήσουμε το γραπτό Λόγο του Θεού με τέτοιο τρόπο ώστε να ζωντανεύει μέσα μας ο Λόγος; Μήπως υπάρχουν κι άλλες βιβλικές αναφορές που να δείχνουν τη σημαντικότητα του Λόγου του Θεού κατά τις πρωινές ώρες;

«κάθε ημέρα το πρωί» – «από πρωί σε πρωί»

Ησαΐας 50:4 Ο Κύριος ο Θεός μού έδωσε γλώσσα όπως των διδαγμένων, για να ξέρω πώς να μιλήσω έναν λόγο προς τον κουρασμένο σε κατάλληλο καιρό· διεγείρει από πρωί σε πρωί, διεγείρει το αυτί μου για να ακούω, όπως οι διδαγμένοι. 5 Ο Κύριος ο Θεός άνοιξε σε μένα ένα αυτί, και εγώ δεν απείθησα ούτε στράφηκα προς τα πίσω.

Οι Λευίτες ιερείς της Παλαιάς Διαθήκης πρόσφεραν θυσία στον Θεό το πρωί και το βράδυ. Ήταν και εκείνο ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο, μια σκιά μελλόντων που φανερώνει ότι ο ρόλος του ιερέα του Θεού είναι να προσφέρει θυσία στον Κύριο κάθε πρωί στο ξεκίνημα της ημέρας.

Κι εμείς είμαστε όλοι ιερείς του Θεού διαμέσου του Ιησού Χριστού που είναι ο Αρχιερέας που καλούμαστε να εκπληρώσουμε στη ζωή μας το γραπτό Λόγο του Θεού, κάνοντας τον πραγματικότητα ζωντανή.

Καθώς ετοίμαζα αυτό το μάθημα ένιωσα στην καρδιά μου τον Κύριο να μου βάζει την εξής πρόσκληση. Φέτος με το νέο έτος 2023 ο Κύριος μας καλεί σε αναζωπύρωση του γραπτού Λόγου στη ζωή μας. Να μελετούμε το γραπτό Λόγο και μάλιστα με έμφαση στο να το κάνουμε κάθε πρωί.

Δεν υπάρχει κάτι λάθος στο να μελετούμε την Αγία Γραφή και τις άλλες ώρες της ημέρας. Το θέμα είναι το κατά πόσο είμαστε «άδειοι» και «καθαροί» από το πνεύμα του κόσμου όπως και το πρωί που ξυπνάμε, ή μήπως έχουμε «γεμίσει» τόσο πολύ από τη συναισθηματική φόρτιση του βίου, ώστε ενώ προσπαθούμε να μελετήσουμε τη Γραφή, να μην καταλαβαίνουμε τίποτε.

Είναι ενδιαφέρον ότι νομίζω ότι γνώρισα τι σημαίνει αυτό το «άνοιξε σε μένα ένα αυτί» το καλοκαίρι του 1993, πριν από 30 χρόνια, όταν άκουσα τη Φωνή του Κυρίου να μου λέει για την Αγία Γραφή «Γιώργο, αυτά είναι γραμμένα για σένα».

Post a comment