No comments yet

Αφήνοντας πίσω το 2022 με σωστό τρόπο για ΦΩΣ & ΖΩΗ

Πως να ολοκληρώσουμε το 2022 σωστά και πως να καλωσορίσουμε το 2023 για Φως και Ζωή. Ένα μήνυμα του Γιώργου Ε Μαρκάκη που κάνει μια προφητική επισκόπηση της μετάβασης που γίνεται με το κλείσιμο του 2022.
Μετά από μια πνευματική εποχή τριών ετών που ήταν σα να βαδίζουμε στην κοιλάδα της σκιάς του θανάτου, ήρθε η ώρα να περάσουμε σε ένα νέο κύκλο επτά ετών όπου μπορούμε να δούμε το ΦΩΣ να ανατέλλει στο Σκοτάδι και τη ΖΩΗ να φανερώνεται μέσα στις καταστάσεις Θανάτου της τριετίας 2020-2022.
Σε αυτή την τριετία επικράτησε ένα μοτίβο που μπορούμε να το συνοψίσουμε σε αυτά τα λίγα λόγια: επιπλέον στους τόσους πολλούς ανθρώπους που πέθαναν από αρρώστιες, φυσικές καταστροφές ή πόλεμο, αυτά τα 3 χρόνια έφεραν το τέλος τόσο σε κάποιες διακονίες, όσο και σε Εργάτες του Ευαγγελίου.
Ακόμη χειρότερο ήταν ότι όνειρα και εμπνεύσεις, όπως και οραματισμοί και αποστολές, πέθαναν αυτά τα 3 χρόνια που βαδίσαμε στην κοιλάδα της σκιάς του θανάτου, που ο θάνατος έκανε φανερή την παρουσία του με διάφορες μορφές και τρόπους.
Όμως τώρα είναι η ώρα της μετάβασης και η ερώτηση είναι:
Πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε όλο αυτό τον πόνο και τις δυσάρεστες αναμνήσεις σε ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας, ακόμη και ένα μήνυμα ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης προς τον Κύριο;
Πρώτ’ από όλα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι θέμα δικής μας επιλογής, και όχι αποτέλεσμα συναισθημάτων. Είναι θέμα αποφασιστικότητας και ανθεκτικότητας, και όχι θέμα ενστικτώδους και συναισθηματικής αντίδρασης στις οδυνηρές αναμνήσεις του χθες.
————————–
Ο Ιώβ είπε: «τα αγαθά μονάχα θα δεχθούμε από τον Θεό, και τα κακά δεν θα τα δεχθούμε;»
Ιώβ 2:6 Και ο Κύριος είπε στον σατανά: Δες, αυτός είναι στο χέρι σου· μόνον τη ζωή του να φυλάξεις. 7 Τότε, ο σατανάς βγήκε από μπροστά από τον Κύριο, και πάταξε τον Ιώβ με ένα κακό έλκος, από το πέλμα των ποδιών του μέχρι την κορυφή του. 8 Και πήρε κοντά του ένα κομμάτι από κεραμίδι, για να ξύνεται μ’ αυτό· και καθόταν στο μέσον τής στάχτης. 9 Τότε, η γυναίκα του είπε σ’ αυτόν: Ακόμα κρατάς την ακεραιότητά σου; Βλασφήμησε τον Θεό, και πέθανε. 10 Κι εκείνος είπε σ’ αυτή: Μίλησες όπως μιλάει μια από τις άφρονες [γυναίκες]· τα αγαθά [μονάχα] θα δεχθούμε από τον Θεό, και τα κακά δεν θα τα δεχθούμε; Σε όλα αυτά ο Ιώβ δεν αμάρτησε με τα χείλη του.
Αυτό είναι το κλειδί που μας ενδιαφέρει για να κάνουμε τη μετάβαση από το θάνατο στη ζωή και από το σκοτάδι στο φως του Θεού:
«Σε όλα αυτά ο Ιώβ δεν αμάρτησε με τα χείλη του».
Ο Σατανάς χρησιμοποίησε τη γυναίκα του Ιώβ για να δελεάσει τον Ιώβ να αμαρτήσει και να επιλέξει το θάνατο, όταν του είπε:
«Ακόμα κρατάς την ακεραιότητά σου; Βλασφήμησε τον Θεό, και πέθανε».
Όμως ο Ιώβ αρνήθηκε να κατηγορήσει τον Θεό στην καρδιά του. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο φόβος του Θεού που κυριάρχησε στην καρδιά του τον έφερε στη θέση να λάβει νέα ζωή και ευλογία από τον Θεό:
Ιώβ 42:12 Και ο Κύριος ευλόγησε τα τελευταία τού Ιώβ περισσότερο παρά τα πρώτα· ώστε απέκτησε 14.000 πρόβατα, και 6.000 καμήλες, και 1.000 ζεύγη βόδια, και 1.000 γαϊδούρια. 13 Κι ακόμα, γεννήθηκαν σ’ αυτόν επτά γιοι και τρεις θυγατέρες· 14 και αποκάλεσε το όνομα της πρώτης, Ιεμιμά· και το όνομα της δεύτερης, Κεσιά· και το όνομα της τρίτης, Κερέν-αππούχ· 15 και δεν βρίσκονταν σε όλη τη γη γυναίκες ωραίες, όπως οι θυγατέρες τού Ιώβ· και ο πατέρας τους έδωσε σ’ αυτές κληρονομιά ανάμεσα στους αδελφούς τους. 16 Ύστερα απ’ αυτά, ο Ιώβ έζησε 140 χρόνια, και είδε τούς γιους του, και τους γιους των γιων του, μέχρι τέταρτης γενιάς. 17 Και ο Ιώβ πέθανε, γέροντας και πλήρης ημερών.
————————–
Αυτή είναι η ώρα να θυμηθούμε τα λόγια του Απ.Παύλου:
Ρωμαίους 8:28 Και ξέρουμε ότι όλα συνεργούν προς το αγαθό σ’ αυτούς που αγαπούν τον Θεό, τους προσκαλεσμένους σύμφωνα με τον προορισμό [του].
Β’ Κορινθίους 12:9 … μέσα σε αδυναμία, η δύναμή μου φανερώνεται τέλεια. … 10 Γι’ αυτό, αρέσκομαι στις αδυναμίες, στις ύβρεις, στις ανάγκες, στους διωγμούς, στις στενοχώριες για χάρη τού Χριστού· επειδή, όταν είμαι αδύνατος, τότε είμαι δυνατός.
————————–
Αντικρίζοντας το 2023 είναι η ώρα να σταθούμε μπροστά στον Κύριο προσμένοντας τον δικό Του οραματισμό για τη ζωή μας.
Αββακούμ 2:1 ΕΠΑΝΩ στη σκοπιά μου θα στηθώ, κι επάνω στον πύργο θα στηλωθώ, και θα περιμένω, με σκοπό να δω, τι θα μου μιλήσει, και τι θα απαντήσω σ’ αυτόν που με ελέγχει. 2 Και ο Κύριος μου απάντησε, και είπε: Γράψε την όραση, και έκθεσέ την επάνω σε πινακίδια, ώστε αυτός που τη διαβάζει να μπορεί να την επιδιώξει.
Ο Κύριος θέλει να μας δείξει την πορεία που θέλει να βαδίσουμε και τον προορισμό που καλούμαστε να εκπληρώσουμε, έτσι ώστε να μείνουμε σταθεροί στην πορεία που έθεσε μπροστά μας για να βαδίσουμε στα έργα τα καλά που Αυτός προετοίμασε από προ καταβολής κόσμου (βλέπε Εφεσίους 2:9-10).
Ο Κύριος θέλει να γνωρίζουμε τι θέλει από εμάς ώστε εμείς να λάβουμε τη δική Του πίστη για τα μέλλοντα, για να μπορούμε να προσευχηθούμε σύμφωνα με το θέλημα Του, ώστε αυτό που θέλει να κάνει να γίνει, επειδή εμείς το ζητούμε σε συμφωνία μαζί Του.

Post a comment