No comments yet

Να ανοιχτούν τα μάτια να δούμε τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Να ανοιχτούν τα μάτια να δούμε τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
Αυτό το μάθημα έκανε ο Γιώργος Ε Μαρκάκης, Ποιμένας στο Κέντρο Σαλόμ Αθηνών στις 26 Ιανουαρίου 2020, στην αρχή της (νέας τότε) δεκαετίας του 20.
Αυτό το βίντεο δεν είχε κυκλοφορήσει τότε στο YouTube ενώ αποτελεί ένα είδος διακήρυξης επάνω στη δεκαετία του 20, που εξηγεί πολλά από τα πρωτόγνωρα πράγματα που συμβαίνουν από τότε. Γι’ αυτό και βγαίνει σε κυκλοφορία στο YouTube και Facebook σήμερα 26 Ιαν. 2022, σαν μια διδασκαλία που περιέχει ένα προφητικό μήνυμα και ένα κάλεσμα προς την Εκκλησία, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
Ο Κύριος κάλεσε την Εκκλησία Του να βγει από την έρημο όπου βαδίζαμε για δεκαετίες και να κατακτήσουμε τη Γη της Υπόσχεσης. Αυτή είναι ορολογία που για να γίνει κατανοητή χρειάζεται να ακούσει κάποιος τη σχετική διδασκαλία και τα προφητικά μηνύματα που έδωσε ο συγκεκριμένος Ποιμένας ήδη από τα τέλη του 2019.
Πολύ συνοπτικά εδώ θα πούμε το εξής:
Στο Δευτερονόμιο 28 υπάρχουν μια σειρά από ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του Θεού προς τον λαό Του (στην ΠΔ ήταν μόνο ο λαός Ισραήλ, στην ΚΔ ο Θεός άνοιξε την πόρτα και στα έθνη να γίνουν συγκληρονόμα διαμέσου του αίματος του Ιησού Χριστού, βλέπε Εφεσίους κεφ.2).
Αυτές οι υποσχέσεις δεν θα μπορούσαν να εκπληρωθούν όσο ο λαός Ισραήλ βάδιζε στην έρημο και δεν είχε ακόμη φτάσει στον προορισμό για τον οποίο ο Θεός τους έβγαλε από την Αίγυπτο.
Το ίδιο ισχύει και για τους πιστούς της Καινής Διαθήκης. Ο Θεός μας έβγαλε από τη δική μας “Αίγυπτο” (“γη σκλαβιάς στην αμαρτία και το θάνατο”) για να μας οδηγήσει στη δική Του Γη της Υπόσχεσης – που είναι μια ζωή όπου επικρατεί η παρουσία και η δύναμη της Βασιλείας του Θεού μέσα στην ζωντανή Εκκλησία, όπου μπορούν να εκπληρωθούν οι ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του Ιησού για μια ζωή άφθονη.
Αυτή η δήλωση του Ιησού είναι στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη στο 10:10:
– ήλθα για να έχουν ζωή και “περισσόν έχωσιν” δηλαδή να υπάρχει τέτοια ευλογία ώστε αυτά που έχουμε να περισσεύουν.
Αυτά τα βιώματα είναι άγνωστα στην Εκκλησία έτσι όπως είναι άγνωστη και η δύναμη του Θεού που ενεργεί σε άλλα μέρη του πλανήτη, αλλά όχι στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στο ότι η Εκκλησία στην Ελλάδα τις περασμένες δεκαετίες περιπλανιόταν στην έρημο, όπως και ο λαός Ισραήλ όταν έφυγαν από την Αίγυπτο.
Αυτό δεν ήταν σχέδιο Θεού, αυτό ήταν καρπός απιστίας και φόβου που έφερε το θυμό και την τιμωρία του Θεού για να περιπλανιούνται στην έρημο. Όμως κάποτε τελείωσε η περιπλάνηση και ήλθε η ώρα της κατάκτησης της Γης της Υπόσχεσης που θα έπρεπε να είχε αρχίσει δεκαετίες νωρίτερα.
Ο ίδιος “καιρός” για την Εκκλησία στην Ελλάδα άρχισε με την έναρξη της δεκαετίας του 20, που σήμανε τον καιρό για μεγάλες αλλαγές στην Εκκλησία και στον τρόπο με τον οποίο γινόταν κατανοητό το Ευαγγέλιο.
Ενώ το Ευαγγέλιο περιέχει πολύ περισσότερα από το να περιπλανιέται κάποιος στην έρημο, η Εκκλησία της Ελλάδος είχε δοξάσει την “Έξοδο από την Αίγυπτο” σαν τον μοναδικό σκοπό που πέθανε ο Ιησούς στο σταυρό. Ήταν σα να λέμε “ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό για να βγεις από την Αίγυπτο, και δεν πειράζει αν πεθάνεις στην έρημο”. Όμως η Αγία Γραφή δεν επιβεβαιώνει αυτή την πλάνη. Ο Θεός δεν μας έσωσε για να πεθάνουμε σε κατάσταση “ερήμου” που είναι τιμωρία για απιστία και φόβο. Ο Θεός μας έσωσε για να κατακτήσουμε τη γη με το Ευαγγέλιο της Βασιλείας Του, και σε αυτό η Εκκλησία της Ελλάδος είχε αστοχήσει καν να το κατανοήσει.
Έχουμε ανάγκη να ανοιχτούν τα μάτια μας για να κατανοήσουμε τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ του Θεού, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε την κατάκτηση τους, έτσι όπως και ο λαός Ισραήλ υπό την ηγεσία του Ιησού Ναυή.
Έπρεπε να αλλάξει η ηγεσία για να αρχίσει η πορεία της κατάκτησης, και ο Μωυσής είχε αποδειχτεί ακατάλληλος για να οδηγήσει τον λαό σε νέες κατακτήσεις. Δεν του επέτρεψε ο Θεός να περάσει τον Ιορδάνη. Το ίδιο έχει συμβεί και στην Ελλάδα. Μια νέα εποχή για την Εκκλησία έχει αρχίσει με τη νέα δεκαετία του 20, και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέες καταστάσεις, νέα δεδομένα, νέα “εργαλεία” για την εξάπλωση της Βασιλείας, κι έχουμε ανάγκη να ΔΟΥΜΕ τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ αλλιώς θα συνεχίσουμε να περιπλανιόμαστε όπως στην έρημο.

Post a comment