No comments yet

ΕΜΒΟΛΙΟ για COVID-19. η καλή εμπειρία μας, και σχόλια από την Αγία Γραφή

Σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου 2021 η γυναίκα μου κι εγώ (Γιώργος Ε Μαρκάκης) κάναμε την πρώτη δόση του εμβολίου ενάντια στον COVID-19. Είχαμε και οι δύο (ξεχωριστά ο κάθε ένας) μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και ένιωσα ότι θα ήταν ωφέλιμο για κάποιους που ανησυχούν να την ακούσουν. Ίσως η εμπειρία μας να δώσει απαντήσεις και ανακούφιση, για να πάψουν να ανησυχούν άσκοπα.

Το κλειδί της εμπειρίας μας είναι (ήταν) στην προσευχή μας, ή, πιο συγκεκριμένα, στην απάντηση του Κυρίου που λάβαμε στην προσευχή προτού πάμε για τον εμβολιασμό. Στο βίντεο γίνεται αναφορά στην Α’ Επιστολή προς Κορινθίους, και στην προς Ρωμαίους, γι’ αυτό παραθέτω εδώ στο τέλος, τα σχετικά εδάφια.

Για όσους δεν με γνωρίζουν, είμαι “Ποιμένας”, δηλαδή κάτι παρόμοιο με “Ιερέας” (όχι από πλευράς μισθωτής υπηρεσίας αλλά με την έννοια της αφιέρωσης στο εκκλησιαστικό έργο για το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού).

Σαν Ποιμένας είμαι υπεύθυνος για την πνευματική καθοδήγηση των πιστών που ανήκουν στην εκκλησία στην οποία διακονώ, όπως επίσης και όσων ακολουθούν τα μηνύματα μου στο διαδίκτυο (YouTube, Facebook).

Είμαστε από τον χώρο των εκκλησιών που είναι γνωστές σαν “Διαμαρτυρόμενες”, “Ευαγγελικές”, “της Πεντηκοστής”, “Αποστολικές Χαρισματικές”.

Μιλάω λοιπόν από αυτή την θέση, ενός Χριστιανού κήρυκα που έχει την ευθύνη και ενδιαφέρεται για την καθοδήγηση των πιστών που με εμπιστεύονται να τους πω την γνώμη μου, τόσο για θέματα της πίστης στον Θεό, όσο και για άλλα θέματα ζωής που (τους) απασχολούν.

Στο μήνυμα κάνω αναφορά στα εξής εδάφια της Αγίας Γραφής:

Α’ Κορινθίους 8:1 … για τα ειδωλόθυτα, ξέρουμε ότι, όλοι έχουμε γνώση· η γνώση, [όμως], φουσκώνει [τον άνθρωπο προς υπερηφάνεια], ενώ η αγάπη οικοδομεί. 2 Και αν κάποιος νομίζει ότι ξέρει κάτι, δεν έμαθε ακόμα τίποτε όπως πρέπει να [το] μάθει· 3 αλλά, αν κάποιος αγαπάει τον Θεό, αυτός γνωρίζεται απ’ αυτόν.

4 Όσο, λοιπόν, για το αν θα τρώει κάποιος ειδωλόθυτα, ξέρουμε ότι το είδωλο [δεν είναι] τίποτε μέσα στον κόσμο, και ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος Θεός παρά μονάχα ένας. 5 Επειδή, αν και υπάρχουν οι λεγόμενοι θεοί, είτε στον ουρανό είτε επάνω στη γη· (καθώς και υπάρχουν πολλοί θεοί, και πολλοί κύριοι)· 6 αλλά, σε μας [υπάρχει] ένας Θεός, ο Πατέρας, από τον οποίο [προέρχονται] τα πάντα, κι εμείς σ’ αυτόν· και ένας Κύριος, ο Ιησούς Χριστός, διαμέσου τού οποίου [έγιναν] τα πάντα, κι εμείς διαμέσου αυτού.

7 Αλλά, δεν [υπάρχει] σε όλους [αυτή] η γνώση· μερικοί, μάλιστα, με τη συνείδηση του ειδώλου, τρώνε μέχρι σήμερα το ειδωλόθυτο ως ειδωλόθυτο, και η συνείδησή τους, καθώς είναι ασθενής, μολύνεται.

8 Το φαγητό, όμως, δεν μας συνιστά μπροστά στον Θεό· επειδή, ούτε αν φάμε περισσεύουμε ούτε αν δεν φάμε ελαττωνόμαστε. 9 Όμως, προσέχετε μήπως αυτή η εξουσία σας γίνει πρόσκομμα στους ασθενείς. 10 Επειδή, αν κάποιος δει εσένα, που έχεις γνώση, να κάθεσαι σε τραπέζι μέσα σε ναό ειδώλων, δεν θα ενθαρρυνθεί η συνείδησή του, ενώ είναι ασθενής, στο να τρώει ειδωλόθυτα; 11 Και εξαιτίας τής γνώσης σου θα απολεστεί ο ασθενής αδελφός, για τον οποίο πέθανε ο Χριστός.

Ρωμαίους 14:14 Ξέρω και είμαι πεπεισμένος στον Κύριο Ιησού, ότι τίποτε δεν υπάρχει ακάθαρτο από μόνο του, παρά σ’ εκείνον που στοχάζεται κάτι ότι είναι ακάθαρτο, σ’ εκείνον [είναι] ακάθαρτο.

Post a comment