No comments yet

Η ΑΛΗΘΕΙΑ, η ΥΠΑΚΟΗ, και η ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ απελευθερώνουν τις ευλογίες του Θεού

Ο άνθρωπος που τα πράττει αυτά, απελευθερώνει την υπερφυσική δύναμη Θεού μέσα στην καθημερινότητα του βίου, που μπορεί να μεταμορφώσει τις καταστάσεις της Αμαρτίας και του Σκότους σε Αγιασμό και Φωτισμό, που οδηγεί σε ευλογία και καρποφορία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

Το πιο σημαντικό θέμα που αφορά την αναγνώριση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ είναι η σωστή διάκριση της κατάστασης της δικής μας καρδιάς, των λόγων, των έργων, ακόμη και των σκέψεων και επιθυμιών μας.

Όσο πιο καθαρά μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια του τι συμβαίνει μέσα μας, τόσο πιο σωστά και στοχευμένα μπορούμε να εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας, μετανοώντας για την αμαρτωλή κατάσταση της καρδιάς και των διαλογισμών μας (όταν διακρίνουμε τι δεν πάει καλά μέσα μας).

Το αποτέλεσμα είναι πως τόσο πιο ολοκληρωμένα και χωρίς καθυστερήσεις γίνεται μέσα μας η θεραπεία της καρδιάς μας, η μεταμόρφωση της σαρκικότητας μας, και ο αγιασμός που μορφώνει μέσα μας τον χαρακτήρα του Χριστού. Η αλήθεια μας ελευθερώνει και κάνει χώρο για να εργαστεί μέσα μας ο Θεός τον αγιασμό.

Πριν από αρκετά χρόνια ο Κύριος μου είπε, καθώς μου έδωσε την εντολή να μιλώ την αλήθεια: «Δες πόσο πολύ και με πόσους τρόπους σε έχω ευλογήσει, και τώρα τι ζητάω από σένα, παρά να μιλάς την αλήθεια».

Αυτό είναι το ένα από τα 4 χαρακτηριστικά της εντολής που μου έδωσε:

Να μιλάς την Αλήθεια, να διδάσκεις την Πίστη, να οικοδομείς Προσευχή, να ενθαρρύνεις τον λαό Μου.

Η αλήθεια που μπορώ να αναγνωρίσω για τον ίδιο τον εαυτό μου, μου δίνει την διάκριση να βλέπω την αλήθεια στον αδελφό μου, και την εξουσία από τον Θεό να του μιλήσω την αλήθεια για το δικό του καλό.

Εφεσίους 4:25 Γι’ αυτό, αφού απορρίψετε το ψέμα, «μιλάτε αλήθεια κάθε ένας με τον πλησίον του»· επειδή, είμαστε μέλη ο ένας τού άλλου.

Ζαχαρίας 8:16 Αυτά [είναι] τα λόγια, που θα κάνετε: Μιλάτε κάθε ένας την αλήθεια στον πλησίον του· αλήθεια και κρίση ειρήνης κρίνετε στις πύλες σας.

Η κλήση του Θεού να μιλάμε την αλήθεια στον πλησίον μας απαιτεί υπακοή εκ μέρους μας – ιδιαίτερα καθώς αυτό μπορεί να επισύρει κόστος και συνέπειες, λ.χ. σπάσιμο σχέσεων, απόρριψη, επιθέσεις.

ΥΠΑΚΟΗ

Η υπακοή μου στον Λόγο του Θεού, πρώτα τον γραπτό και μετά τον ζωντανό δια του Πνεύματος, μου ανοίγει την πόρτα για να λάβω εντολές έργου από τον Κύριο που καλούμαι να υπακούσω.

Έξοδος 15:26 και είπε: Αν ακούσεις επιμελώς τη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, και πράττεις το αρεστό στα μάτια του, και δώσεις ακρόαση στις εντολές του, και φυλάξεις όλα τα προστάγματά του, δεν θα φέρω επάνω σου καμιά από τις αρρώστιες, που έφερα ενάντια στους Αιγυπτίους· επειδή, εγώ [είμαι] ο Κύριος, που σε θεραπεύω.

Δευτερονόμιο 28:1 ΚΑΙ αν υπακούς με επιμέλεια στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου … θάρθουν επάνω σου όλες αυτές οι ευλογίες, και θα σε βρουν, αν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου.

Όταν η ΑΛΗΘΕΙΑ συνδυάζεται με την ΥΠΑΚΟΗ

Είπαμε ότι όταν ο Κύριος έχει μας δοκιμάσει για το αν έχουμε υπακοή στον γραπτό, και μετά στον ζωντανό Του Λόγο δια του Πνεύματος, το επόμενο βήμα είναι και να μας αναθέτει έργα για να κάνουμε εκ μέρους Του.

Τέτοιου είδους έργα, ή, αποστολές, περιλαμβάνουν και όταν μας στέλνει να μιλήσουμε την αλήθεια στον πλησίον μας, για το δικό του καλό. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο Κύριος μπορεί να μας εμπιστευθεί και το ότι θα υπακούσουμε και θα κάνουμε το έργο, αλλά και το ότι θα κάνουμε ακριβώς αυτό που Αυτός θέλει, δηλαδή ότι θα μιλήσουμε την δική Του Αλήθεια στον πλησίον μας, και όχι ότι εμείς νομίζουμε, ή, θέλουμε.

Ιακώβου 5:19 Αδελφοί, αν κάποιος ανάμεσά σας αποπλανηθεί από την αλήθεια, και κάποιος [άλλος] τον φέρει πίσω,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

Πρόσφατα προσευχόμουν για διάφορα θέματα που στεναχωρούν και προκαλούν ανησυχία, και δυσκολίες της ζωής και της διακονίας, και ο Κύριος μου είπε:

«Μην δίνεις βάρος και αξία σε αυτά που σε θλίβουν ή που δεν καταλαβαίνεις, αλλά μάλλον ψάξε με επιμέλεια να δεις τις ευλογίες της ζωής σου και να δίνεις ευχαριστία για κάθε μια από αυτές».

Η ευχαριστία που έχω στην καρδιά μου και εκφράζω με τα χείλη μου για κάθε μικρή ευλογία καθημερινά, ανοίγει τον δρόμο για να γνωρίσω ολοένα και μεγαλύτερες και περισσότερες ευλογίες.

Ψαλμός 147:7 Ψάλτε στον Κύριο, ευχαριστώντας· ψαλμωδείτε στον Θεό μας με κιθάρα·

Ιερεμίας 30:19 Και απ’ αυτούς θα βγαίνει ευχαριστία και φωνή αγαλλόμενων [ανθρώπων]·

Φιλιππισίους 4:6 Μη μεριμνάτε για τίποτε· αλλά, σε κάθε τι, τα ζητήματά σας ας γνωρίζονται στον Θεό με ευχαριστία διαμέσου τής προσευχής και της δέησης.

Κολοσσαείς 4:2 ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ στην προσευχή, αγρυπνώντας σ’ αυτή με ευχαριστία·

Α΄Θεσσαλονικείς 5:18 Σε όλα να ευχαριστείτε· επειδή, αυτό [είναι] το θέλημα του Θεού σε σας εν Χριστώ Ιησού.

Αποκάλυψη 4:9 Και όταν τα ζώα προσφέρουν δόξα και τιμή και ευχαριστία σ’ αυτόν που κάθεται επάνω στον θρόνο, σ’ αυτόν που ζει στους αιώνες των αιώνων.

Αντίθετα, οι γογγυστές, οι μεμψίμοιροι και οι γκρινιάρηδες που δεν είναι ευχαριστημένοι με τα λίγα που έχουν, στο τέλος δεν θα έχουν πραγματικά τίποτε για να ευχαριστήσουν, και θα τους καταπιεί ολοκληρωτικά η κατάρα και η μιζέρια που οι ίδιοι επέλεξαν.

Post a comment