No comments yet

Αγιαζόμενοι για σωτηρία – ΜΕΡΟΣ 2 Μεταμορφωτική πορεία αγιασμού

‘Αγιαζόμενοι για σωτηρία’.
ΜΕΡΟΣ 2 του «Μεταμορφωτική πορεία αγιασμού».
Σωθήκαμε και αγιασθήκαμε για να σωθούμε και να βρεθούμε άγιοι.
Ζωή αγιασμού στη διάρκεια του επίγειου βίου μας, ώστε να διατηρηθούν άμεμπτα καθώς βαδίζουμε με τον Χριστό το πνεύμα μας, και η ψυχή μας, και το σώμα μας.
————————–
Ο σύνδεσμος για το ΜΕΡΟΣ 3 θα φανεί ΕΔΩ όταν θα είναι έτοιμο το βίντεο.
Σύνδεσμος για το ΜΕΡΟΣ 1 – https://youtu.be/zBmKGgSuLpc
————————–
Μάθημα του Γιώργου Ε Μαρκάκη στο Κέντρο Σαλόμ Αθηνών την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.
————————–
Η μεταμορφωτική πορεία του αγιασμού γίνεται μέσα από αυτή τη διαδικασία που περιγράφει ο Απ.Παύλος:
Ρωμαίους 12:1 ΣΑΣ παρακαλώ, λοιπόν, αδελφοί, χάρη των οικτιρμών τού Θεού, να παραστήσετε τα σώματά σας [ως] θυσία ζωντανή, άγια, ευάρεστη στον Θεό, [η οποία είναι] η λογική σας λατρεία. 2 Και μη συμμορφώνεστε με τούτο τον αιώνα, αλλά μεταμορφώνεστε διαμέσου τής ανακαίνισης του νου σας, ώστε να δοκιμάζετε τι [είναι] το θέλημα του Θεού, το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο.
Είναι ο Λόγος του Θεού που ανακαινίζει το νου του ανθρώπου, και όταν ο άνθρωπος αποδέχεται και υποτάσσεται σε αυτό το Λόγο, τότε γίνεται εσωτερικά η μεταμόρφωση της καρδιάς του ανθρώπου, έτσι ώστε στη συνέχεια ακολουθούν τα λόγια και τα έργα ενός μεταμορφωμένου πιστού, που δεν μυρίζει πλέον Σκοτάδι και Θάνατο, αλλά Φως και Ζωή.
Θέλουμε να καταλάβουμε τι έγινε στο σταυρό του Χριστού (για τον κάθε ένα από εμάς)
Με την πίστη μας στο σταυρό του Χριστού σωθήκαμε και αγιαστήκαμε
Τι γίνεται στην πορεία της ζωής μας που θα μας φέρει στο τέλος;
Σωζόμαστε καθώς αγιαζόμαστε ώστε στο τέλος, όταν ο Ιησούς θα μας ομολογήσει, ή δεν θα μας ομολογήσει μπροστά στον Πατέρα Του, καλούμαστε να βρεθούμε άγιοι και σωσμένοι έτσι όπως και αρχίσαμε μαζί Του την πορεία της ελευθερίας μας από τη σκλαβιά της «Αιγύπτου» (δηλαδή της Αμαρτίας και του Θανάτου).
Σωθήκαμε, σωζόμαστε, για να σωθούμε
Αγιαστήκαμε, αγιαζόμαστε, για να βρεθούμε άγιοι
Α’ Θεσσαλονικείς 5:23 Και ο ίδιος ο Θεός τής ειρήνης είθε να σας αγιάσει ολοκληρωτικά· και να διατηρηθεί ολόκληρο το πνεύμα σας, και η ψυχή, και το σώμα, άμεμπτα στην παρουσία τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Έχουμε ανάγκη από ολοκληρωτικό αγιασμό. Αν και αγιαστήκαμε στο σταυρό του Χριστού, τώρα έχουμε ανάγκη να αγιαστούμε ολοκληρωτικά μέσα από τη μεταμορφωτική πορεία του αγιασμού, που γίνεται στη διάρκεια του επίγειου βίου μας.
Επιλογές που καλούμαι να κάνω καθώς βαδίζω στον αγιασμό:
Φως ή Σκοτάδι; Αλήθεια ή Πλάνη; Θα αμαρτήσω ή θα αντισταθώ στην αμαρτία; Θα υπακούσω ή δεν θα υπακούσω; Θα συγχωρήσω αυτούς που με έβλαψαν ή θα κρατήσω πικρία εις βάρος τους; Θα διαλέξω το δρόμο του Θεού ή θα διαλέξω το δρόμο της αμαρτίας; Θα διαλέξω το δρόμο της Ζωής ή θα διαλέξω το δρόμο του Θανάτου;
Όταν με αγίασε ο Κύριος επάνω στο σταυρό, αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση της ψυχής μου που παρέμεινε στο Σκοτάδι. Ενώ ο Θεός μας αγίασε και μας έσωσε, δεν άλλαξε αυτόματα τίποτε μέσα στην αμαρτωλότητα της σάρκας και στο Σκοτάδι της ψυχής μας. Έγινε όμως κάτι καλό, ένα ξεκίνημα – άναψε Φως μέσα στην καρδιά μου – άρχισε η ενέργεια του Αγιασμού μέσα στην καρδιά μου από το Άγιο Πνεύμα που ήλθε να κατοικήσει μέσα μου. Αυτή είναι η πηγή του αγιασμού που μπορεί σταδιακά εκ των έσω να με αγιάσει ολοκληρωτικά αν εγώ βαδίζω στη ζωή του αγιασμού.

Post a comment