No comments yet

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2022

Από τον Γιώργο Ε Μαρκάκη, Ποιμένα της Αποστολικής Διακονίας Σαλόμ, σε διαδικτυακή Συνάντηση Κοινωνίας & Προσευχής τη Δευτέρα 27 Δεκ. 2021.

Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το έχετε σε μορφή pdf:
https://drive.google.com/file/d/19Z2wDir1heMS29EGa0N_w0Fs_nKIJt6J/view?usp=sharing

Αυτή είναι μια επιστολή που απευθύνεται προς τα μέλη και τους φίλους της πνευματικής μας οικογένειας της Αποστολικής Διακονίας Σαλόμ. Όμως καθώς την προετοίμαζα ένιωσα ότι ο Κύριος ήθελε να την κοινοποιήσω και στο ευρύτερο κοινό. Επομένως αν δεν έχετε άμεση σχέση και κοινωνία μαζί μας, παρακαλώ αφήστε τα στοιχεία στα οποία αναφέρουμε που δεν σας αφορούν, και δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στα θέματα που νιώθετε από το Άγιο Πνεύμα ότι σας αφορούν.

Ακολουθούν λίγα λόγια από την επιστολή και βιντεο-μήνυμα:
Θέλω να προσφέρω μια σοβαρή και δημόσια ευχαριστία προς τον Κύριο για τα φετινά Χριστούγεννα. Αν κάποιος ήθελε να πληρώσει για να είναι μέλος και να συμμετέχει στις ευλογίες με τις οποίες μας έχει πλημμυρίσει ο Θεός μας, δεν θα υπήρχε τιμή σε χρήματα που να μπορούσε να πληρώσει.

Κανείς και με καμία προσπάθεια ή δύναμη δεν θα μπορούσε να μαζέψει σε μια συντροφιά τόσους ανθρώπους όλων των ηλικιών από παιδιά μέχρι προχωρημένη ηλικία, που νιώθουν ότι ανήκουν σε αυτή την οικογένεια, ενώ παράλληλα να γεμίσει τις καρδιές τόσων ανθρώπων με τόση αγάπη, χαρά, ειρήνη, αγαλλίαση και τέτοια αίσθηση ότι είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια εν Χριστώ.

Αυτά που ζούμε είναι μια φανέρωση της Δύναμης της Ανάστασης του Ιησού. Δυστυχώς, για να γνωρίσουμε αυτή τη Δύναμη της Ανάστασης έπρεπε πρώτα να γνωρίσουμε τη Δύναμη που έχει ο Θάνατος να φέρει καταστροφή με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στον ανθρώπινο βίο μας.

Όμως οι ευλογίες του Θεού δεν μας ωθούν στη νωθρότητα και απάθεια, αλλά σε αποφασιστικότητα με πείσμα και επιμονή να συνεχίσουμε να καταστρέφομε τα έργα του διαβόλου και να εξαπλώνουμε τη Βασιλεία του Κυρίου μας όσο περισσότερο και όσο ταχύτερα μας είναι εφικτό.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Κύριο για τις ευλογίες Του και να καλωσορίσουμε το Νέο Έτος που πλησιάζει, είναι να μετατρέψουμε την αίσθηση της ευχαριστίας και της ευλογίας σε προσευχές εκζήτησης οραματισμού, στρατηγικών κατευθύνσεων και νέων οδηγιών πορείας από τον Αρχιστράτηγο των Δυνάμεων του Κυρίου.

Ο στόχος που ζούμε δεν είναι απλά να είμαστε ευλογημένοι, αλλά να γίνουμε τα εύχρηστα σκεύη στα χέρια του Κυρίου μας για να εξαπλωθεί η δική Του ευλογία σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μας δώσει τη χάρη να υπηρετήσουμε.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πούμε στον Κύριο «Σε αγαπώ» από το να Τον υπακούμε, να πράττουμε τις εντολές Του, και να εκπληρώσουμε όλα τα έργα τα καλά που Αυτός προετοίμασε από προ καταβολής κόσμου για να βαδίσουμε σε αυτά, έργα που έχουν σαν στόχο τη Σωτηρία. Όμως η Σωτηρία δεν είναι ο προορισμός, είναι η αρχή μιας πορείας όπου πρέπει να μεταφερθούμε σε μια άλλη κατάσταση όπου δεν επικρατεί ο Θάνατος, αλλά εκεί φανερώνεται η άφθονη ζωή μαζί με τον Θεό.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να Του δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα τα υπέροχα δώρα Του, από το να συνεχίσουμε την επίθεση ενάντια στις πύλες του Άδη για να ελευθερωθούν ολοένα και περισσότεροι αιχμάλωτοι του Σκότους.

Είμαστε ευλογημένοι σημαίνει ότι νιώθουμε την υποχρέωση και το καθήκον να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μεταδίδουμε από τις ευλογίες μας και σε άλλους, ολοένα και πιο πολλούς. Έχουμε ένα ανίκητο όπλο στα χέρια μας, το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ της ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ του Θεού.

Το Νέο Έτος 2022 πλησιάζει, και είναι ο καιρός για να πάρουμε τις Στρατηγικές οδηγίες που χρειαζόμαστε για να γνωρίσουμε πως να συμφωνήσουμε με τον Κύριο, πως να συμμετέχουμε στο έργο που Αυτός θέλει να κάνει, πως να συνεργαστούμε σαν Στράτευμα ώστε να νικήσουμε στις μάχες στις οποίες Αυτός θα μας στείλει για να φανερωθεί περισσότερο από το δικό Του Φως.

Καθώς πλησιάζουμε στην αλλαγή του έτους, είναι ο καιρός που ο Κύριος μας καλεί να ακούσουμε τη Φωνή Του, καθώς Αυτός μας καλεί σε συσπείρωση για να λάβουμε στρατηγικές οδηγίες. Μας έχει μιλήσει για πρωτόγνωρα πράγματα που δεν έχουμε ξαναζήσει.

Ο Κύριος θα κινηθεί με νέους τρόπους, γι’ αυτό δεν πρέπει να μένουμε κολλημένοι στον παλαιό τρόπο σκέψης. Όποιος μπει στο νέο έτος κουβαλώντας τη νοοτροπία του «χθες» και δεν θέλει να αφήσει πίσω του αυτά που γνώρισε στο παρελθόν, θα το βρει δύσκολο να προσαρμοστεί με τα πρωτόγνωρα του Κυρίου και να συμβαδίσει μαζί Του στο σήμερα και στο αύριο που είναι διαφορετικά.

Πρέπει να μάθουμε ότι δεν θα ζούμε πλέον σε «κανονικότητα». Αυτό που θα επικρατεί είναι η «διαφορετικότητα» των πρωτόγνωρων πραγμάτων που είναι καινούργια και από την πλευρά του Σκότους, και από την πλευρά της Βασιλείας του Θεού.

Χρειάζεται να μάθουμε να είμαστε διαρκώς πρωτοποριακοί, όχι με βάση τις δικές μας ιδέες περί πρωτοπορίας, αλλά ακολουθώντας Αυτόν που η βασική Του φύση είναι Δημιουργός που πάντοτε δημιουργεί καινούργια πράγματα. Ο Θεός μας είναι πρωτοπόρος που κάνει πρωτοπόρα πράγματα.

Post a comment