No comments yet

ΑΝΝΑ η προφήτισσα και ο ΣΥΜΕΩΝ ιερείς του Υψίστου

Ένα σύντομο μάθημα-προτροπή στη διάρκεια Συνάντησης Κοινωνίας και Προσευχής στο ΖΟΟΜ, της Αποστολικής Διακονίας Σαλόμ, από τον Ποιμένα Γιώργο Ε Μαρκάκη, τη Δευτέρα 27 Σεπτ. 2021.
Είσαι πιστός στο Θεό διαμέσου του Ιησού Χριστού; Πολύ καλό! Είναι όμως αρκετό; Όχι, δεν αρκεί απλά να είμαστε πιστοί. Ο Θεός δεν μας έσωσε από τον Θάνατο απλά για να είμαστε σωσμένοι!
Υπάρχει έργο στο οποίο Αυτός κάλεσε τον/την κάθε/μια από εμάς να κάνει, ώστε έτσι να φέρουμε τον καρπό που μας έστειλε και διέταξε.
Υπάρχουν διαφορετικά είδη έργου στα οποία ο Θεός κάλεσε κάθε άνθρωπο, όμως υπάρχει κάτι στο οποίο είμαστε όλοι καλεσμένοι, που δεν αλλάζει ανάλογα με το κάλεσμα για έργο.
Όλοι οι πιστοί ανεξαιρέτως είμαστε καλεσμένοι να είμαστε ιερείς του Υψίστου στη γη, μέλη στο Βασίλειο Ιεράτευμα του Αρχιερέα μας Ιησού Χριστού, που κάθεται στα δεξιά του Πατέρα, στα Άγια των Αγίων.
Σωθήκαμε από τα δεσμά της Αμαρτίας και το Σκοτάδι για να γίνουμε ιερείς του Υψίστου, για να εργαστούμε προσφέροντας τις προσφορές θυσίας προς τον Κύριο.
Ο Συμεών και η Άννα η προφήτισσα ήταν τέτοιοι ιερείς του Υψίστου χωρίς ενδυμασίες και τίτλους, χωρίς μισθό και αναγνώριση, χωρίς επίσημη θέση λειτουργίας στο Ιερό. Ήταν ιερείς του Κυρίου στη ζωή της αφιέρωσης και προσευχής, με νηστείες και προσκαρτέρηση, και ο Κύριος τους τίμησε με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο, όπως βλέπουμε τα ονόματα τους στην Αγία Γραφή, και καθώς οι ίδιοι συνάντησαν τον Κύριο και Τον αναγνώρισαν (δια του Πνεύματος) αν και ήταν ακόμη βρέφος στην ανθρώπινη μορφή Του.
Με αυτό το μήνυμα ο Κύριος δίνει μια πρόσκληση σε όλους, καθώς μας καλεί στη διακονία της προσευχής. Όποιος υπηρετεί τον Κύριο μέσα από το ιερατικό έργο, αποκτά πρόσβαση στην υπερφυσική διάσταση της Βασιλείας του Θεού, την οποία μπορεί να αρχίσει να βιώνει ενόσω είναι ακόμη εδώ στη γη.

Post a comment