No comments yet

Προσφορά που γίνεται με φωτιά, σε προετοιμασία για την Εορτή Σαλπίγγων, για την Φωνή του Κυρίου

Όλο το κείμενο του μηνύματος διαθέσιμο σε pdf:
https://drive.google.com/file/d/1umdXszBgM5SSDJ81Vj21NNUaJVewoyAV/view?usp=sharing

Την Τρίτη 7 Σεπτ. θα είναι η ΕΟΡΤΗ των ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ, Γιομ Τερουά στα Εβραϊκά.
Λευιτικό 23:24 … θα είναι για σας σάββατο, ανάμνηση με αλαλαγμό σαλπίγγων, άγια συγκέντρωση. 25 Δεν θα κάνετε κανένα δουλευτικό έργο· και θα προσφέρετε προσφορά, που γίνεται με φωτιά στον Κύριο.

Γιατί μας ενδιαφέρει αυτό εμάς, και μάλιστα από τώρα;

Η Εορτή των Σαλπίγγων εκπληρώνεται στην Καινή Διαθήκη στο μήνυμα που έχει να κάνει με το να ακούσουμε τη Φωνή του Κυρίου, όπως είπε και ο Ιησούς στο κατά Ιωάννη 10:27):
«τα δικά μου πρόβατα ακούν τη φωνή μου, και εγώ τα γνωρίζω· και με ακολουθούν»!

Χρειάζεται σοβαρή, άγια αφιέρωση με προετοιμασία που γίνεται με αυτο-εξέταση και καθαρισμό από κάθε τι που γίνεται εμπόδιο, ώστε να είμαστε ελεύθεροι από κάθε τι που εργάζεται εκ των έσω για να εμποδίσει το να ακούσουμε τη Φωνή του Κυρίου.

Μια τέτοια προετοιμασία με αφιέρωση έχει στόχο να προκαλέσει ένα βαθύτερο εσωτερικό καθαρισμό, ώστε να παραμεριστεί κάθε τι που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Κατήγορος των αδελφών για να μας κατηγορεί μπροστά στο Θρόνο της Χάρης.

Ιακώβου 4:7 Υποταχθείτε, λοιπόν, στον Θεό· αντισταθείτε στον διάβολο, και θα φύγει από σας. 8 Πλησιάσετε στον Θεό, και θα πλησιάσει σε σας. Καθαρίστε τα χέρια [σας], αμαρτωλοί, και αγνίστε τις καρδιές, δίγνωμοι. 9 Κακοπαθήστε και πενθήστε και κλάψτε· το γέλιο σας ας μεταστραφεί σε πένθος, και η χαρά σε κατήφεια. 10 Ταπεινωθείτε μπροστά στον Κύριο και θα σας υψώσει..

Ο Θεός είναι Άγιος, και αυτό απαιτεί καθαγιασμό με φωτιά που κατακαίει τη σαρκικότητα και καταβάλλει το πνεύμα του κόσμου που εργάζεται εκ των έσω, ώστε να έχουμε μια ζεστή, οικεία, προσωπική, αλλά και μεταμορφωτική συνάντηση μαζί Του.

Ο τρόπος για να πλησιάσουμε στον Θεό είναι με το να καθαρίσουμε τα χέρια μας, να αγνίσουμε τις καρδιές μας, να κακοπαθήσουμε, να πενθήσουμε, να κλάψουμε και να ταπεινώσουμε τους εαυτούς μας μπροστά στον Κύριο.

Καθώς η χαρά είναι μέρος του καρπού του Πνεύματος, ο Ιάκωβος δεν θα μπορούσε να λέει ότι πρέπει να καταθλίψουμε τον καρπό του Πνεύματος μας. Χρειάζεται να καταθλίψουμε μέσα μας τη σαρκικότητα και την επιφανειακότητα, ώστε να φτάσουμε σε μια κατάσταση σοβαρότητας με πνευματική εγρήγορση μέσα από ταπεινότητα και νηφαλιότητα, για να έχουμε την εμπειρία της συνάντησης με την Παρουσία του ζωντανού Θεού, που είναι «φωτιά που καταναλώνει».

Πολλοί αρκούνται να ξέρουν ότι ο Θεός τους αγαπά, ενώ για άλλους δεν είναι αρκετό να τους μιλάνε άλλοι για τον Θεό. Αυτοί που θέλουν να τον γνωρίζουν οι ίδιοι προσωπικά θα κάνουν οτιδήποτε χρειάζεται για να έχουν μια προσωπική και οικεία συνάντηση μαζί Του, να δουν το Πρόσωπο Του, να έχουν την εμπειρία της Αγιότητας Του, να ακούσουν τη ζωντανή Φωνή Του.

Λιγότεροι νοιάζονται να προετοιμαστούν για μια συνάντηση που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Η Εορτή των Σαλπίγγων είναι ένα κάλεσμα του Κυρίου για αυτό ακριβώς. Για όσους έχουν αυτιά να ακούσουν και μια καρδιά που επιθυμεί την οικεία, προσωπική σχέση, όσο και τον αγιασμό τον οποίο κατεργάζεται η φωτιά της ζωντανής Παρουσίας Του Κυρίου.

Μάρκου 9:49 Επειδή, καθένας θα αλατιστεί με φωτιά, και κάθε θυσία θα αλατιστεί με αλάτι. 50 Το αλάτι είναι καλό· αν, όμως, το αλάτι γίνει ανάλατο, με τι θα το αρτύσετε;

Μαλαχίας 3:2 … αυτός είναι σαν φωτιά τού χωνευτή, και σαν σμίγμα γναφέων. 3 Και θα καθήσει [σαν] εκείνον που λιώνει και καθαρίζει το ασήμι· και θα καθαρίσει τούς γιους τού Λευί, και θα τους στραγγίσει σαν το χρυσάφι και το ασήμι …

Ματθαίου 3:11 Εγώ μεν σας βαπτίζω με νερό προς μετάνοια· εκείνος, όμως, που έρχεται πίσω από μένα είναι ισχυρότερος από μένα, του οποίου δεν είμαι άξιος να κρατήσω τα υποδήματα· αυτός θα σας βαπτίσει με Άγιο Πνεύμα και φωτιά. 12 Ο οποίος κρατάει το φτυάρι στο χέρι του, και θα καθαρίσει το αλώνι του, και θα συνάξει το σιτάρι του στην αποθήκη· το άχυρο, όμως, θα το κατακάψει με ακατάσβεστη φωτιά.

Ο Ποιμένας Μέμος Σακελαρίου στο πρώτο μήνυμα του Νέου Έτους 2021 μίλησε προφητικά για το αλώνι του Κυρίου όπου ο ίδιος ο Κύριος κάνει το διαχωρισμό μέσα στην Εκκλησία Του, ανάμεσα στο σιτάρι που μαζεύει στην αποθήκη και το άχυρο που το κατακαίει με φωτιά.

Με πολλούς τρόπους ο Κύριος μας μιλά και μας προειδοποιεί για τη φωτιά της κρίσης που καταστρέφει και του διαχωρισμού που κατακαίει, ενώ παράλληλα μας προσκαλεί στη φωτιά του καθαρισμού και του καθαγιασμού που «που λιώνει και καθαρίζει το ασήμι» για να μπορούμε οι πιστοί να Του προσφέρουμε θυσία καθαρή που γίνεται με Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι η Εορτή των Σαλπίγγων φέτος είναι ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός καιρός φωτιάς που ο Κύριος φανερώνεται ότι είναι «πυρ καταναλίσκον» (Εβραίους 12:29).

Η ερώτηση είναι, άραγε για εμάς προσωπικά θα είναι η δική μας επιλογή φωτιάς καθαγιασμού και προσφοράς θυσίας, ή, θα βρεθούμε στη φωτιά του Κυρίου που κατακαίει το άχυρο για να καθαρίσει το αλώνι Του, που είναι η Εκκλησία;

Post a comment