No comments yet

Ελευθερία από το τριπλό «σχοινί» της ανομίας (Μέρος 2)

Το σημερινό μάθημα είναι συνέχεια της Δευτέρας 15 Φεβ., που αφορούσε την «γέννηση του τριπλού «σχοινιού» της ανομίας στον Κήπο της Εδέμ».
Σύνδεσμος για εκείνο το πρώτο μέρος αυτής της διδασκαλίας: https://youtu.be/Olyiwev82dU

Για τα σύντομα μηνύματα πηγαίνετε απευθείας στο Playlist:
ΜΙΚΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Γιώργου Ε Μαρκάκη

Όλα τα βιντεο-μηνύματα μου είναι διαθέσιμα στο κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/c/GeorgeEMarkakis

Στο 1ο Μέρος, διαβάσαμε στον Εκκλησιαστή 4:12 την πνευματική αρχή του τριπλού σχοινιού, και είδαμε στη Γένεση 3:10 πως η ρίζα της Ανομίας που προήλθε από την αμαρτία του Αδάμ έφερε το Σκοτάδι στον Κήπο της Εδέμ.

Εκεί, μέσα σε αυτή την πνευματική διάσταση του Σκότους που ο ίδιος ο Αδάμ δημιούργησε μέσα στην τέλεια Δημιουργία του Θεού, έκρυψε τον εαυτό του από την Παρουσία του Θεού, επειδή τον κυριάρχησαν τα συναισθήματα του φόβου, της ντροπής, της απόρριψης.

Ήταν συναισθήματα που ο Θεός δεν είχε δημιουργήσει, και δεν είχε μάθει στον Αδάμ. Εκείνα τα συναισθήματα προήλθαν από την φύση του φιδιού που είχε καταλάβει τον Αδάμ όταν αυτός δεν υπάκουσε αυτό που ο Θεός τον είχε προειδοποιήσει να μην κάνει, για το δικό του καλό.

Αυτή η πνευματική αρχή δεν είναι Παλαιά Διαθήκη, όπως θα μας έλεγαν τα πνεύματα της θρησκείας για να μας παραπλανήσουν. Η Παλαιά Διαθήκη δόθηκε στον Μωυσή. Πριν από τον Μωυσή δεν υπήρχε Νόμος με εντάλματα, αλλά στην Γραφή υπάρχουν οι πνευματικές αλήθειες που μας αφορούν. Η αρχή του τριπλού σχοινιού της Ανομίας που ενεργείται μέσα μας ενδιαφέρει άμεσα κάθε άνθρωπο, και βέβαια και τους πιστούς της Καινής Διαθήκης.

Κάθε πνευματική αρχή της Αγίας Γραφής, όπως του τριπλού σχοινιού, του ότι ο δίκαιος θα ζήσει δια πίστεως, της σποράς και του θερισμού, κλπ., μας βοηθά να κατανοήσουμε τις αιώνιες αλήθειες που καθορίζουν την ζωή και τον επίγειο βίο μας. Έτσι και η αρχή του τριπλού σχοινιού της ανομίας μας βοηθά να καταλάβουμε τις διαδικασίες των συναισθημάτων και των σκέψεων μέσα μας, και να μάθουμε να διακρίνουμε την πηγή αυτών των συναισθημάτων.

Όταν γνωρίζουμε ποιο συναίσθημα είναι φανέρωση της ρίζας της ανομίας που ενεργεί μέσα μας, τότε μπορούμε να πιάσουμε αιχμάλωτη κάθε σκέψη που υψώνεται αλαζονικά για να εναντιωθεί στη γνώση του Θεού, και στο έργο του αγιασμού που το Άγιο Πνεύμα εργάζεται μέσα μας. Για να το καταλάβουμε αυτό θα δούμε ένα παράδειγμα πως με δίδαξε ο Κύριος, και τι καλό καρπό έφερε στη ζωή μου αυτή η αλήθεια του Θεού.

Όταν ήμουν νέος στη ζωή της πίστης πάλευα με διάφορα συναισθήματα που καταλάβαινα ότι δεν ήταν σύμφωνα με την καρδιά και την φύση του Θεού. Ένα από αυτά ήταν ο θυμός που ξεπηδούσε από μέσα μου και με κυρίευε.

Και άλλα συναισθήματα με κυρίευαν κάποιες φορές, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ότι ήταν δαιμονικές φανερώσεις, επειδή στην εκκλησία που πήγαινα ο Ποιμένας έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν ένα παιδί του Θεού να έχει μέσα του δαιμονικές επιρροές, εφόσον είναι ναός Θεού.

Κι έτσι νόμιζα ότι είναι απλά θέμα χαρακτήρα και συνέχιζα τη ζωή μου χωρίς να καταλαβαίνω ότι εγώ ο ίδιος ήμουνα η φανέρωση του Σκότους που δεν άφηνε το Πνεύμα του Θεού να προχωρήσει μέσα μου το έργο του Αγιασμού.

Μια σύνοψη της πορείας της πάλης με τον θυμό που κράτησε 2-3 χρόνια, είναι πως ο Κύριος με οδήγησε να καταλάβω ότι αυτό που με κυρίευε δεν ήταν θυμός, αλλά το Σκοτάδι που ξεπηδούσε από ένα τριπλό σχοινί που ήταν ρίζα Ανομίας μέσα μου, που είχα από την γέννηση μου. Ήταν η ανθρώπινη, σαρκική φύση που είχε μεταδοθεί σε μένα από τους προγόνους μου. Είναι αυτό που λέμε το προπατορικό αμάρτημα που περνά από γενιά σε γενιά.

Το Άγιο Πνεύμα με οδήγησε να καταλάβω ότι ενεργούσε μέσα μου πνεύμα φόνου, σε συνεργασία με πνεύμα οργής, και με πνεύμα εκδίκησης.

Έγινε πιο συγκεκριμένη η αποκάλυψη όταν εντόπισα ότι είχε φέρει καρπό στη δική μου «γη», δηλαδή στο σώμα μου, αυτή η ρίζα που είχα κληρονομήσει από τον πατέρα της γιαγιάς μου που ήταν δολοφόνος, και είχε οργή μέσα του και είχε φονεύσει άνθρωπο σαν εκδίκηση.

Όπως κληρονόμησα όλα τα χαρακτηριστικά μου από τους προγόνους μου, έτσι γεννήθηκα και με αυτό το τριπλό σχοινί, αυτή τη ρίζα της Ανομίας, που ενεργούσε μέσα μου και δημιουργούσε Σκοτάδι, που έσβηνε το Φως του Θεού μέσα μου κάθε φορά που έκανε τη φανέρωση του. Όμως χάρη στην οδηγία του Αγίου Πνεύματος, όταν πήρα την αποκάλυψη, είχα την εξουσία που δίνει το Αίμα του Ιησού για να εξομολογηθώ, να μετανοήσω και να καθαριστώ.

Από τότε που ζήτησα συγγνώμη για την σαρκική μου φύση που κληρονόμησα από τους προγόνους μου, εξομολογήθηκα την αμαρτία της επιθυμίας του φόνου και της εκδίκησης, και την οργή που με κυρίευαν, εκείνο το τριπλό σχοινί κόπηκε ή ίσως ξεριζώθηκε εκείνη η ρίζα και ελευθερώθηκα από εκείνα τα συναισθήματα.

Δεν είχα πλέον ανάγκη να παλεύω με αυτά τα συναισθήματα, και έτσι μπόρεσε το Άγιο Πνεύμα να συνεχίσει να εργάζεται μέσα μου την μεταμόρφωση ώστε να μοιάζω πιο πολύ με τον Χριστό, και να υπάρχει πιο πολύ το δικό Του Φως μέσα μου παρά Σκοτάδι.

Post a comment