Καλημέρα με κάθε ευλογία Κυρίου, χαρά, ειρήνη και υγεία. Καλώς ήλθατε στο σύντομο πρωινό μήνυμα αυτής της εκστρατείας προσευχής και αφιέρωσης που άρχισε την 1η Φεβρουαρίου.
Σήμερα 5 Φεβ 2021 είναι το 3ο σύντομο μήνυμα που μεταδίδουμε νωρίς το πρωί, που ο Κύριος μας καλεί κοντά Του για προσευχή και αφιέρωση. Προχθές είπαμε ότι η δύναμη της θυσίας απελευθερώνει μέσα στη ζωή μας την δύναμη του Θεού που ανέστησε τον Ιησού, και χθες μιλήσαμε για τη δύναμη της θυσίας για αγιασμό.
Σήμερα θυμόμαστε πως η προσφορά της σαρκικότητας μας σαν θυσία στο βωμό, ή αλλιώς, στο θυσιαστήριο του Θεού, μας ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ από τα ΔΕΣΜΑ της ΣΑΡΚΑΣ στην οποία ενεργείται ο Νόμος της Αμαρτίας. Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για ένα Χριστιανό; Ο Απ. Παύλος είπε:
Ρωμαίους 12:1 ΣΑΣ παρακαλώ, λοιπόν, αδελφοί, χάρη των οικτιρμών τού Θεού, να παραστήσετε τα σώματά σας [ως] θυσία ζωντανή, άγια, ευάρεστη στον Θεό, [η οποία είναι] η λογική σας λατρεία.
Αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει «λογική λατρεία» μην ανησυχείτε, ούτε κι εγώ! Αυτό που ο Παύλος θέλει να μας πει εδώ είναι πως όταν προσφέρουμε τον εαυτό μας σαν θυσία ζωντανή, τότε αυτό είναι το είδος της λατρείας που αποδέχεται ο Θεός, είναι αυτό που περιμένει από εμάς ο Θεός. Και συνεχίζει:
(εδάφιο) 2 Και μη συμμορφώνεστε με τούτο τον αιώνα, αλλά μεταμορφώνεστε διαμέσου τής ανακαίνισης του νου σας, ώστε να δοκιμάζετε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο.
Νωρίτερα στην ίδια επιστολή, ο Απ. Παύλος έγραψε: Ρωμαίους 7:18 Επειδή, ξέρω ότι μέσα μου (δηλαδή, μέσα στη σάρκα μου) δεν κατοικεί αγαθό· επειδή, το να θέλω, βρίσκεται κοντά μου, το να κάνω, όμως, το καλό, δεν το βρίσκω· 19 επειδή, δεν κάνω το αγαθό, που θέλω· αλλά, το κακό, που δεν θέλω, αυτό κάνω.
Στη συνέχεια εκφράζει την αγωνία του για την πάλη ενάντια στην ίδια την σαρκικότητα του:
Ρωμαίους 7:23 όμως, βλέπω μέσα στα μέλη μου έναν άλλο νόμο, που αντιμάχεται στον νόμο τού νου μου, και με αιχμαλωτίζει στον νόμο τής αμαρτίας, που είναι μέσα στα μέλη μου. 24 [Ω], ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ· ποιος θα με ελευθερώσει από το σώμα αυτού τού θανάτου;
Η απάντηση είναι στη δύναμη της θυσίας που σπάει τα δεσμά της σάρκας μέσα από την οποία ενεργείται ο Νόμος της Αμαρτίας και μας κρατά δεμένους. Όταν προσφέρουμε την ίδια μας τη σάρκα σαν ζωντανή θυσία στον Κύριο, εξομολογούμενοι τις αμαρτίες μας και μετανοώντας, οι φλόγες της Αγιότητας Του κατακαίγουν την δύναμη της αμαρτίας που ενεργείται στα μέλη μας.
Όταν Τον λατρεύουμε προσφέροντας Του τα σώματα μας σαν ζωντανή θυσία, η υπερφυσική δύναμη της Αγιότητας Του προκαλεί μια εσωτερική μεταμόρφωση χάρη στην οποία αποκτούμε τη δύναμη να αντισταθούμε και να νικήσουμε την δύναμη της αμαρτίας, καθώς μεταμορφωνόμαστε σταδιακά και αυξανόμενα σύμφωνα με την δική Του εικόνα και ομοίωση.
Η εξομολόγηση των αμαρτιών μας είναι η θυσία μας που είναι αποδεκτή από τον Κύριο, την οποία εκλαμβάνει σαν λατρεία εκ μέρους μας. Η δύναμη Του τότε απελευθερώνεται εκ των έσω για να μας μεταμορφώσει ώστε να Του μοιάζουμε σταδιακά, ολοένα και περισσότερο, να γίνουμε σαν κι Αυτόν.