No comments yet

Τι λέει ο Κύριος για τις Εκλογές των ΗΠΑ, με τον Γιώργο Εμμ Μαρκάκη

Αυτό το μήνυμα μπορείτε να το δείτε σαν κείμενο pdf, να το κατεβάσετε, τυπώσετε, αποθηκεύσετε:
https://drive.google.com/file/d/19qFhIoO3dAATasG0HUjycqc1fJfY-6NI/view?usp=sharing

Αυτή είναι η Ελληνική έκδοση του αρχικού μου μηνύματος στα Αγγλικά:

Τώρα που είναι επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ, άραγε θα μπορούσαμε σαν Σώμα Χριστού να κάνουμε μια υγιή αυτοκριτική, μετά από τόσες προφητείες που αστόχησαν, που έλεγαν ότι ο Τραμπ θα εκλεγεί και πάλι; Άραγε είμαστε τώρα σε θέση να δούμε την αλήθεια;

Δεν είναι σκοπός ή επιθυμία μου να στενοχωρήσω ή να επιτεθώ σε κανένα ή να ξύνω πληγές. Καθώς στις εκλογές του 2016 ήμουν ανοιχτά μια φωνή ΥΠΕΡ του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, και καθώς είμαι ξεκάθαρα μια φωνή ΥΠΕΡ των θεμάτων που αφορούν την Βασιλεία του Θεού στη Γη, πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να ανοίξω την καρδιά μου σαν Ποιμένας, εκκλησιαστικός ηγέτης και προφητική φωνή προς το Σώμα του Χριστού.

Ποια είναι η επιθυμία μου; Όποιος ξέρει τον σκοπό της διακονίας μου, ξέρει ότι η πρώτη εντολή που έλαβα από τον Κύριο είναι «Να μιλάω την Αλήθεια». Αυτή είναι η επιθυμία μου, να μιλάω την αλήθεια! Τώρα είναι ο καιρός να βάλουμε στη θέση τους τα πράγματα που φανερώνουν μια υπερήφανη και αλαζονική καρδιά ασέβειας μέσα στο στρατόπεδο του Θεού, αρχίζοντας με την αλήθεια που αφορά την δική μας καρδιά. Αυτό δεν είναι μήνυμα που αφορά την Πολιτική. Εδώ μιλώ σαν Ποιμένας, που επιθυμεί την διόρθωση και οικοδομή των ανθρώπων του Θεού.

θα ήθελα να σας ζητήσω να σκεφτούμε λίγο. Τους περασμένους μήνες ρώτησα λίγους φίλους που ήταν ανοιχτά υπέρ του Τραμπ: «Άραγε έχεις ακούσει από τον Κύριο, ότι ο Τραμπ θα επανεκλεγεί;»

Όλες οι απαιτήσεις που έλαβα ήταν κάπως έτσι: «Μπορείς να φανταστείς τι θα κάνουν οι Δημοκρατικοί ενάντια στους Χριστιανούς αν εκλεγεί ο δικός τους υποψήφιος; Και τι ανήθικους και αντι-Χριστιανικούς Νόμους θα περάσουν; Οι Δημοκρατικοί προωθούν την ατζέντα του Αντίχριστου».

Μάλλον έτσι είναι, και εσύ φίλε μου έχεις το δικαίωμα να ανησυχείς, και έχεις και το κάλεσμα του Θεού να προσεύχεσαι ώστε να μην πραγματοποιηθούν τα σχέδια της Κόλασης, αλλά όμως ΔΕΝ σε ρώτησα αυτό. Η ερώτηση μου είναι απλή και σαφής: «Άκουσες από τον Κύριο ότι θα εκλεγεί ο Τραμπ;»

Ειλικρινά, μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη το πόσο όλοι έμοιαζαν να είναι ανίκανοι να κατανοήσουν αυτή την απλή ερώτηση… «Άκουσες εσύ από τον Κύριο; Σου ΕΙΠΕ εσένα ο Κύριος ότι θα εκλεγεί ο Τραμπ;» Ενώ η ερώτηση μου ήταν τόσο συγκεκριμένη, όλων οι απαντήσεις περιστρεφόντουσαν γύρω από το ίδιο πράγμα: «Οι Δημοκρατικοί προωθούν την ατζέντα του Αντίχριστου, γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να εκλεγεί ο Τραμπ για να μας σώσει.»

Είναι ένα πράγμα το να είσαι ζηλωτής υπέρ του Θεού και να ανησυχείς για το τι θα κάνει ο Αντίχριστος αν κερδίσουν οι Δημοκρατικοί, και είναι εντελώς διαφορετικό το να διακηρύττεις ότι «Ο Θεός ΕΙΠΕ ότι ο Τραμπ θα εκλεγεί» ώστε να προωθήσεις τους πολιτικούς σου στόχους, χρησιμοποιώντας τον Θεό για να πείσεις τους ανθρώπους να ψηφίσουν αυτόν που εσύ θεωρείς ότι είναι η σωστή επιλογή, και να στραφούν ενάντια σε αυτόν που εσύ θεωρείς ότι είναι η λάθος επιλογή.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα που ταλανίζει πολλούς… «Μα γιατί έχασε τις εκλογές, αφού όλοι οι αναγνωρισμένοι προφήτες είπαν ότι ο Τραμπ θα επανεκλεγεί! Πως μπορεί να έγινε αυτό το πράγμα;»

Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι στην Αγία Γραφή βλέπουμε πολλές διαφορετικές φανερώσεις του Θεού σε διαφορετικές περιστάσεις.

Μια από τις φανερώσεις του Θεού που βλέπουμε μέσα από ιστορικά γεγονότα, και αυτό είναι ένα από τα «ονόματα» του Θεού στην Αγία Γραφή, είναι αυτό που έγραψε ο προφήτης Ησαΐας στο 8:17:

«ο Κύριος που κρύβει το πρόσωπό του» (δηλαδή κατά περιόδους).
Ο στόχος του Θεού δεν είναι ούτε να επιτεθεί ενάντια στους προφήτες Του, ούτε να τους εκθέσει σαν ψευδο-προφήτες. Όμως ο Θεός μένει πάντοτε πιστός στο καθιερωμένο έργο Του που αφορά τον Αγιασμό, την Ταπεινοφροσύνη, την Τελειοποίηση, την Υποταγή και Υπακοή, που οφείλουν όσοι Τον υπηρετούν με πιστότητα και υπευθυνότητα.

Πιστεύω ότι πολλοί έχασαν τις βασικές αρχές του Θεού καθώς τους παρέσυρε το ορμητικό ποτάμι της παραφροσύνης της προεκλογικής περιόδου. Τους παρέσυραν οι πολλές φωνές που άκουγαν, ακόμη και από την δική τους καρδιά που υπέπεσε σε ασέβεια, επειδή ο φόβος και ο τρόμος του Θεού έχουν αποχωρήσει από μεγάλο μέρος του Σώματος του Χριστού στην Αμερική.

Post a comment