No comments yet

Προσευχή για την Ελλάδα μετά τα νέα της 7ης Δεκ. 2020

Ενόψει της κατάστασης της χώρας που γίνεται πιο δύσκολη αντί για ελάφρυνση και χαλάρωση των μέτρων, είναι η ώρα να στραφούμε με μεγαλύτερη έμφαση και ένταση στην προσευχή. Είναι η ώρα να στραφούμε με όλη μας την καρδιά προς τον Θεό για να ζητήσουμε έλεος και χάρη.

Για όσους δεν γνωρίζουν ακόμη, σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκ. 2020, στις Ειδήσεις ανακοινώθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης να παραταθεί η περίοδος του εγκλεισμού, και να παραμείνουν κλειστά κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και μέχρι την 7η Ιανουαρίου, τα Σχολεία, Εστιατόρια, Κινηματογράφοι, κλπ.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν «στο κόκκινο» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, και το Σύστημα Υγείας δεν αντέχει ένα σενάριο αύξησης των κρουσμάτων σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων.

Επιπλέον έγιναν και πάλι αυστηρότερα τα μέτρα για τους ταξιδιώτες που θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα με την ευκαιρία των εορτών, με υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών, επιπλέον στην υποχρεωτική εξέταση για COVID-19.

Όλα αυτά συνεπάγονται σοβαρές συνέπειες στην κοινωνική, όσο και την οικονομική ζωή της χώρας. Δυσκολεύομαι να φανταστώ το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς, ή ίσως και καταστροφής, που θα υποστούν τόσες επιχειρήσεις και τόσοι άνθρωποι που ζουν από το μεροκάματο, που περίμεναν την εορταστική περίοδο για να πάρουν μια οικονομική ανάσα.

Δυσκολεύομαι να φανταστώ τη θλίψη και την αγωνία των ανθρώπων που δεν μπορούν να εργαστούν αυτή την περίοδο, και επομένως δεν έχουν χρήματα για τις οικογένειες τους. Τι θα κάνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι αυτές τις γιορτές; Πως θα ζήσουν;

Αφενός η οικονομική καταστροφή, και αφετέρου η ψυχολογική πίεση χτυπούν στα κόκκινα άλλο τόσο όσο ασφυκτιούν και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από ασθενείς που έχουν ανάγκη κυριολεκτικά από μια ανάσα!

Το εύκολο είναι να γεμίσουμε οργή και να αρχίσουμε να κατηγορούμε την Κυβέρνηση. Το δύσκολο θα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο κι αν οργιζόμαστε δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε σαν χώρα.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που κανείς στη γενιά μας δεν έχει ξαναζήσει. Όλοι αναρωτιόμαστε μέχρι που θα πάει αυτό, και πως θα το ξεπεράσουμε. Ξέρουμε ότι κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί για να αλλάξει την κατάσταση, και ξέρουμε πλέον στα σίγουρα ότι δεν πρόκειται να φανερωθεί ο από μηχανής «θεός» από τα παρασκήνια για να αλλάξει το σενάριο του δράματος που ξετυλίγεται μπροστά μας.

Μια λοιπόν και δεν υπάρχει τέτοιος «από μηχανής θεός» που να μας σώσει την τελευταία στιγμή, ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να στραφούμε στον Ένα, Αληθινό, Ζωντανό Θεό που ξέρουμε ότι σίγουρα υπάρχει, μια και έχουμε μια αδιάσειστη μαρτυρία – ότι ανέστησε εκ νεκρών τον Ιησού Χριστό, που είχε πεθάνει επάνω στο σταυρό.

Κάποτε αυτός ο Ένας Αληθινός και Ζωντανός Θεός ήταν άγνωστος και ήταν αδύνατον κάποιος να Τον πλησιάσει ή να Του μιλήσει. Όμως τώρα ο ίδιος μας έκανε γνωστό ότι διαμέσου του Ιησού Χριστού, που είναι ο μόνος μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, μπορούμε να Τον πλησιάσουμε, να Του μιλήσουμε, και να ζητήσουμε συγχώρηση για τις αμαρτίες μας. Χάρη στη θυσία του Ιησού στο σταυρό, τώρα έχουμε τη δυνατότητα της συμφιλίωσης με τον Θεό, που σημαίνει ότι μπορούμε να Τον προσεγγίσουμε σαν φίλο.

Τώρα είναι ο καιρός να προσευχηθούμε στον Θεό, εις το όνομα του Ιησού Χριστού, να συγχωρήσει τις ανομίες μας, να μας καθαρίσει από τις αμαρτίες μας χάρη στο Αίμα του Ιησού Χριστού, και να μας καλύψει με το Έλεος και την Χάρη Του, μήπως και ξεφύγουμε από αυτά τα δεινά που έχουν έλθει επάνω μας, όπως και σε όλη την ανθρωπότητα.

Ησαΐας 26:20 Έλα, λαέ μου, μπες μέσα στα ταμεία σου, και κλείσε τις θύρες σου από πίσω σου· κρύψου για λίγο καιρό, μέχρις ότου περάσει η οργή. 21 Επειδή, δέστε, ο Κύριος βγαίνει από τον τόπο του για να παιδεύσει τούς κατοίκους τής γης εξαιτίας τής ανομίας τους· η δε γη θα ξεσκεπάσει τα αίματά της, και δεν θα σκεπάσει πλέον τους φονευμένους της.

Post a comment