No comments yet

Άραγε υπάρχει ελπίδα για θεραπεία από τις ανίατες αρρώστιες;

Η απάντηση βρίσκεται στην ερώτηση: άραγε υπάρχει σχέση ανάμεσα στα προβλήματα υγείας και στην αμαρτία;

Άραγε έχει προσέξει κι άλλος ότι σα να υπάρχει ένας συσχετισμός ανάμεσα, από τη μια, στη συμπεριφορά των ανθρώπων που φανερώνει πικρία, ασυγχωρησία, ασέβεια, κακία, μίσος, φθόνο, και, από την άλλη, σε αρρώστιες όπως ο καρκίνος; Και… κατά τον ίδιο τρόπο, μια αντίστοιχη σχέση ανάμεσα, από τη μια, σε συμπεριφορές που δείχνουν αγάπη και καλοσύνη, και από την άλλη, καλή υγεία και μακροζωΐα χωρίς προβλήματα;

Φυσικά αυτά δεν είναι απόλυτα, αλλά απλά λέω… βλέπει κι άλλος ένα κάποιο συσχετισμό ανάμεσα στην κακία και τον καρκίνο, και, την καλοσύνη και καλή ζωή;
Σχόλιο
Δεν το βλέπω απλά. Το ξέρω ότι είναι έτσι. Ήμουν πληγωμένη στην ψυχή, με πικρία, είχα κατάκριση, άγχος, και πάντα ένιωθα ανταγωνιστικά προς τους άλλους. Τώρα είμαι σε μια τέτοια φάση στη ζωή μου που νιώθω ευγνωμοσύνη για την εμπειρία του καρκίνου που είχα, επειδή με άλλαξε σε ένα καλύτερο άνθρωπο.

Τώρα δίνω περισσότερο χρόνο στον Θεό και έτσι αυτός τώρα με αλλάζει, και με διδάσκει Ποιος είναι για μένα και ποια είμαι εγώ γι’ Αυτόν. Πριν από αυτή την εμπειρία ήμουν απλά Χριστιανή, αλλά τώρα είμαι ένα μεταμορφωμένο παιδί του Θεού. Γι’ αυτό του δίνω όλη τη Δόξα.

Σχόλιο
Έχω συσχετίσει πολλές φορές την κακία (αμαρτία) με την ανίατη ασθένεια! Πρέπει όλοι να μετανιώσουν και να επιστρέψουν από τους αμαρτωλούς τους δρόμους! Και τότε Ο Θεός θα κάνει έλεος και θα θεραπεύσει τη γη μας.

Σχόλιο
Παροιμίες 14:30 διαβάζουμε: «Η καρδιά που υγιαίνει [είναι] ζωή της σάρκας· ενώ ο φθόνος, σαπίλα στα κόκκαλα.». Δηλαδή, σύμφωνα με αυτά τα λόγια, εκείνος που δεν μισεί, αλλά έχει «υγιαίνουσα καρδία» δίνει μακρότητα ημερών στη ζωή του.

Αντίθετα, εκείνος που φθονεί, δεν κάνει κακό μόνο στον άλλο, αλλά και στον ίδιο τον εαυτό του, γιατί ο φθόνος, η κακία και το μίσος, δηλητηριάζουν τον οργανισμό του και τον εξασθενούν. Στις Παροιμίες 17:22, γίνεται λόγος για τα ευεργετικά αποτελέσματα της χαράς και της ευφροσύνης, σε αντίθεση με τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της θλίψης. «Η καρδιά που ευφραίνεται, δίνει ευεξία [σαν] γιατρικό· ενώ το πνεύμα τού καταθλιμμένου ξεραίνει τα κόκκαλα.».

Και στο εδάφιο Παροιμίες 15:13 διαβάζουμε· «Η καρδιά που ευφραίνεται, φαιδρύνει το πρόσωπο· όμως, από τη λύπη τής καρδιάς καταθλίβεται το πνεύμα.».

Σχόλιο
Ψαλμός 38:1 Ψαλμός τού Δαβίδ· σε ανάμνηση. ΚΥΡΙΕ, στον θυμό σου μη με ελέγξεις, ούτε να με παιδεύσεις στην οργή σου. 2 Επειδή, τα βέλη σου μπήχτηκαν βαθιά σε μένα, και το χέρι σου με καταπιέζει. 3 Δεν υπάρχει υγεία στη σάρκα μου, εξαιτίας τής οργής σου· δεν υπάρχει ειρήνη στα κόκαλά μου, εξαιτίας τής αμαρτίας μου.

4 Επειδή, οι ανομίες μου υπερέβηκαν το κεφάλι μου· υπερβάρυναν επάνω μου σαν βαρύ φορτίο. 5 Βρώμησαν [και] σάπισαν οι πληγές μου, εξαιτίας τής ανοησίας μου. 6 Ταλαιπωρήθηκα, κυρτώθηκα υπερβολικά· όλη την ημέρα περπατάω σκυθρωπός. 7 Επειδή, τα εντόσθιά μου γεμίζουν από φλόγωση, και στη σάρκα μου δεν υπάρχει υγεία. 8 Ασθένησα και κατακόπηκα υπερβολικά· βρυχάζω από την αδημονία τής καρδιάς μου.

Σχόλιο
Όπως όταν οδηγείς προσεκτικά το αυτοκίνητό σου αποφεύγεις ατυχήματα, δυστυχήματα και προστατεύεις την ζωή σου και τους άλλους, το ίδιο συμβαίνει όταν “οδηγείς” την ζωή σου και την συμπεριφορά σου με βάση τις συμβουλές της Βίβλου, προστατεύεις την ζωή σου, την υγεία σου, τις σχέσεις σου, τα οικονομικά σου, την επιχείρησή σου, τα πάντα, από κάθε αρώστεια, αποτυχία και βλάβη! Έχουμε ευθύνη για ότι συμβαίνει στη ζωή μας! Σπέρνουμε και θερίζουμε ανάλογα!

Συνήθως κάποιοι για ότι κακό τους συμβεί το αποδίδουν στον Θεό, ότι Αυτός το επιτρέπει στη ζωή τους για να τους διδάξει κάτι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τι ευθύνες αποδίδουμε στον Θεό! Εάν λόγω της απροσεξία μας και της ανυπακοής μας στις δικές Του συμβουλές συμβαίνουν πράγματα στην ζωή μας και τα φορτώνουμε στην “παιδεία” του Κυρίου, αυτό δεν δοξάζει τον Θεό ούτε μας βοηθά να ωριμάσουμε πνευματικά! Χρειάζεται να αναλάβουμε τις ευθύνες μας! Εμείς διαμορφώνουμε την σχέση μας με τον Θεό για μία ευλογημένη και νικηφόρα πορεία στη ζωή!

Υπάρχει όμως και ο απρόβλεπτος παράγοντας, όπως όταν οδηγάς και είσαι πολύ προσεκτικός αλλά πέφτει κάποιος επάνω σου. Έτσι ίσως συμβαίνει και στη ζωή, όπου ενώ έχεις προσέξει να ζήσεις με βάση τον Λόγο Του σου συμβαίνουν “ατυχήματα” η “δυστυχήματα” που δεν μπορείς να εξηγήσεις. Σε αυτή την περίπτωση αναζητάς απαντήσεις από Εκείνον, Τον πλησιάζεις ακόμα περισσότερο και Τον εμπιστεύεσαι…κάποια στιγμή θα σου αποκαλύψει το γιατί τα επιτρέπει αυτά στη ζωή σου!

Σχόλιο
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που πολλοί αδελφοί μας άγιοι έφυγαν ξαφνικά από αυτό τον κόσμο από κάποια αρρώστια, αυτό δεν σημαίνει ότι φταίγαν σε κάτι, αλλά πολλές φορές είναι άγνωστες οι βουλές του κυρίου. εδώ έφυγαν άγιοι και άγιοι από αυτό τον κόσμο από ξαφνικές ασθένειες ή αρρώστιες.

Σχόλιο
Η παιδική ογκολογική είναι γεμάτη με ψυχούλες καρκινοπαθών ακόμη και μωρά

Post a comment