No comments yet

2020 06 21 Καθαρισμός από το ανάθεμα για νίκη ενάντια στον εχθρό

Όταν ο εχθρός της ψυχής μας έχει εξουσία να αντιστέκεται και να μην επιτρέπει στον λαό του Θεού να κατακτήσει την Γη της Υπόσχεσης που ρέει Γάλα και Μέλι, τότε η Αγία Γραφή μας μαθαίνει ότι πρέπει να καθαρίσουμε το ανάθεμα από το μέσον του λαού του Θεού. Αυτό ισχύει τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όπως μια τοπική εκκλησία, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Ιησούς Ναυή. 7:19 Και ο Ιησούς είπε στον Αχάν: Παιδί μου, δώσε τώρα δόξα στον Κύριο τον Θεό τού Ισραήλ, και εξομολογήσου σ’ αυτόν, και πες μου τώρα τι έπραξες· μη το κρύψεις από μένα. 20 Και ο Αχάν αποκρίθηκε στον Ιησού, και είπε: Αληθινά, εγώ αμάρτησα στον Κύριο τον Θεό τού Ισραήλ, και έπραξα έτσι κι έτσι·

Η πνευματική σημασία αυτού του τύπου καθαρισμού από το “ανάθεμα” με εξομολόγηση και καθαρισμό για να χάσει την εξουσία ο εχθρός να αντιστέκεται στο λαό του Θεού.

Β’ Τιμοθ. 2:20 Μάλιστα, μέσα σ’ ένα μεγάλο σπίτι δεν υπάρχουν μονάχα σκεύη χρυσά και ασημένια, αλλά και ξύλινα και πήλινα· και άλλα μεν για χρήση τιμητική, άλλα όμως για χρήση όχι τιμητική. 21 Αν, λοιπόν, κάποιος καθαρίσει τον εαυτό του απ’ αυτά, θα είναι σκεύος για τιμητική χρήση, αγιασμένο, και εύχρηστο στον οικοδεσπότη, ετοιμασμένο για κάθε αγαθό έργο.

————————-
Ο Γιώργος Μαρκάκης είναι ο ιδρυτής Ποιμένας του Κέντρου Σαλόμ Αθηνών (από το 2003), αλλά η κύρια διακονία του είναι να διδάσκει την Αγία Γραφή και να κηρύττει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού στις εκκλησίες (και) στα έθνη (από το 1997).

Post a comment